Ylisen uurastus ei tuonut valoa suomalaisjudoon

Johanna Ylinen pääsi vahvaan vauhtiin judon EM-kisoissa Venäjän Tseljabinskissä perjantaina, mutta tavoitteena ollut mitali jäi saavuttamatta. Hyvistä otteistaan huolimatta Ylinen päätyi kuitenkin seitsemänneksi alle 63-kiloisten sarjassa.

Seitsemäs sija ei tuonut suomalaiselle sen paremmin suoraa paikkaa Lontoon olympialaisiin kuin antanut vetoapua muille olympiapaikkaa metsästäneille suomalaisjudokoille.

Olympiahaaveiden elättämiseksi Ylisen olisi pitänyt selvittää tiensä finaaliin ja mieluiten finaalivoittajaksi. Päävalmentaja Mika Mukkulan mukaan ”luukut on nyt pistetty kiinni” ja suomalaisten mahdollisuudet eivät enää ole omissa käsissä.

Olympiakarsinnat päättyvät tämän kuun viimeisenä päivänä ja sitten ratkeaa, miten suomalaisten lopulta käy. Muutoksia voi aiheuttaa vielä käynnissä olevat Panamerikan mestaruuskisat.

Ylinen aloitti väkevästi kukistamalla Ison-Britannian Faith Pitmanin ensimmäisen minuutin aikana. Britti jäi Ylisen sidontaan, eikä saanut minkäänlaisia mahdollisuuksia päästä vapaaksi. Ylinen todisti samalla toteamuksensa ennen EM-kisoja, että nyt tuntuu mattojudo olevan erityisen vahva.

Toinen ottelu Hollannin Esther Stamia vastaan venyi jatkoajalle. Sen alussa Ylisen onnistui tehdä viiden pisteen heitto, jolla voitto heltisi. Kahdella voitollaan lahtelainen nousi kamppailemaan lohkonsa voitosta, mutta siinä Israelin Alice Schlesinger oli niukasti parempi.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa