Yliselle kultaa Minskin maailmancupista

Johanna Ylisen ottelukunto kovilla kansainvälisillä judotatameilla nousee kohisten. Lauantaina tuli hieno voitto ja arvokkaita olympiakarsintapisteitä maailmancupista Valko-Venäjän Minskistä. Jaana Sundberg oli Ylisen kanssa samassa kisassa ja taisteli hienosti viidenneksi alle 52 kilon painoluokassa.

-Ei tässä vielä mitään suuren juhlinnan aihetta ole, kommentoivat Ylinen ja hänen henkilökohtainen valmentajansa Manne Isoranta. Ylisen mukaan tämä voitto antaa kuitenkin lisää uskoa ja itseluottamusta ja kertoo hyvin siitä, että kova työ alkaa tuottaa kauan kaivattua tulosta. Voitto oli Yliselle uran ensimmäinen maailmancupin tatameilta.

Vahvasti otellut Ylinen selvitti tiensä mestaruuteen neljällä tiukalla ottelulla. Kahdesti hänet äänestettiin voittajaksi tuomariäänestyksellä. Ylinen oli Isorannan mukaan selvästi hallitsevampi, joten olisi ollut täydellinen yllätys, jos tuomarit olisivat nähneet ottelut toisin.

Finaalissa Ylinen kohtasi Saksan Martyna Trajdosin, joka tunnetaan vahvana taktikkona. Vasemmanpuolisella otteellaan saksalainen pyrkii ottamaan vastustajastaan kahvaotteen niskan takaa, mutta nämä aikeet Ylinen torjui helposti. Sen verran tiukka finaalivastustaja Trajdos oli, että useat Ylisen vahvat nostot eivät päättäneet ottelua ipponiin, vaan suomalaisen tilille kirjattiin viiden pisteen suoritus, joka sekin riitti voittoon.

Sundberg lähellä mitalia

Jaana Sundbergin kisa oli lähellä olla yhtä täydellinen kuin Ylisellä. Jaana taisteli kaikki ottelunsa hyvin ja päätyi pronssiotteluun Turkin Aynur Samatia vastaan. Molemmat tuntevat toisensa hyvin ja voitot keskinäisissä otteluissa ovat vuorotelleet.

Valmentaja-aitiosta otteluita seuranneen Isorannan mukaan pronssi vietiin tällä kertaa Sundbergiltä tuomaripelillä. Turkkilaista ei hänen mukaansa varoitettu passiivisuudesta, mutta Sundberg sai aktiivisempana osapuolena tililleen kaksi varoitusta, joilla kärsi tappion. – Tuloksena oli hyvä viides sija, mutta mitali oli niin lähellä, että tuomaripeli tuntuu erityisen pahalta, Isoranta kommentoi.

Naisjudokoiden menestys antaa hyvää vauhtia parin viikon päästä Abu Dhabissa käytävään Grand Prixiin, jonne lähtee Suomen koko olympiaryhmä Nummelan Judon Antti Rintamäellä vahvistettuna.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa