Nuoret vapaaehtoiset avustavat sankoin joukoin EM-kisojen toteuttamisessa. Arttu Tiittu (oik.) kuuluu talkoolaisten nuorisokaartiin.

Vapaaehtoiset Vantaan EM-kisojen selkäranka

Yli toistasataa vapaaehtoista ja talkootyöläistä muodostavat alle 18-vuotiaiden EM-kisojen todellisen selkärangan.

15-vuotias Arttu Tiitu on yksi 140:sta vapaaehtoisesta, jotka pyyteettömällä työllään mahdollistavat alle 18-vuotiaiden judon EM-kisojen järjestämisen ja onnistumisen Vantaalla.

Kisaorganisaation ilopilleri on painanut pitkää päivää jo ennen tapahtuman alkua, kuten koko organisaatiokin.

- Olin jakamassa yli 5 000 mainosta ja käsiohjelmaa ympäri Vantaata, Helsinkiä ja Espoota, hyväntuulinen vapaaehtoinen huikkaa.

Kun kyseessä on ajokortiton nuorukainen, täytyy ahkeruudelle nostaa hattua, sillä tehtävän suorittaminen ei ollut itsestäänselvyys.

- Liikuin julkisilla ja kotikulmilla Tikkurilassa kävellen. Kolmeen pekkaan urakkaan meni suunnilleen seitsemän tuntia, Tiitu kertoi.

Vaikka omien sanojensa mukaan Tikkurilan Judokoissa itsekin urheileva Tiitu päätyi kisaremmiin mukaan ”pakotettuna”, on hän ollut aiemminkin mukana vapaaehtoistöissä talkoohengessä.

- Olen mainostanut seuraa festareilla ja osallistunut näytöksiin iltapäiväkerholaisille. Tämä on ihan mukavaa. Pääsee näkemään matseja ja tekemään porukalla mielenkiintoisia hommia.

Kisojen aikana judokojen saattajana sekä vaatekorien kantajana päivät venyvät pitkiksi.

- Aamulla aloitetaan työt ja viimeisten iltamatsien jälkeen lopetetaan. Lisäksi lauantaina ja sunnuntaina seurallemme on järjestetty leiri, jolloin pääsemme EM-tatamille meidän nuorten toimiessa apuohjaajina, Tiitu summasi savottaansa.

Yleensä suurempien tapahtumien avauspäivät sisältävät enemmän tai vähemmän hakemista, mutta Vantaalla järjestävä organisaatio on onnistunut loistavasti. Tästä kielii myös vapaaehtoisten joukossa vallitseva tyytyväisyys ja positiivinen henki.

- Kaikki on sujunut hyvin. Välillä on vähän kilpailijoiden kanssa häslinkiä, mutta yleisesti kaikki on mennyt sujuvasti, Tiitu kiittelee.

Alle 18-vuotiaiden EM-kisat jatkuvat Vantaan Energia Areenalla sunnuntaihin 3. heinäkuuta asti.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa