Valtteri Jokinen vähintään pronssille Bakun GP-turnauksessa

Valtteri Jokinen on pystynyt esittämään parastaan judon Grand Prix –turnauksessa Bakussa. Pronssi on jo varma, mutta päävalmentaja Mika Mukkulan mukaan voittoa haetaan nyt toden teolla.

Mukkulan mukaan Jokinen on pystynyt viemään jokaisen ottelunsa vahvasti loppuun asti ja hyödyntänyt loistavasti vahvaa mattojudo-osaamistaan. Tie finaaliotteluun ratkeaa  perjantai-iltapäivän aikana, kun Jokinen kohtaa  Georgian Amiran Papinashvilin, joka tiedetään vahvaksi vastustajaksi.

Suomalaisilla on mennyt Bakussa kokonaisuudessaan erittäin hyvin. Jaana Sundberg oti alle 52-kiloisissa viidennen  sijan hävittyään harmittavasti Espanjan Laura Gomezille. Molemmat yrittivät omaa heittoaan yhtä aikaa, mutta kaatumisessa  Sundberg jäi alimmaiseksi ja Gomez vei voiton. EM-kisoissa Turkissa Gomez oli keskinäisessä ottelussa hävinneen roolissa.

Myös Juho Reinvall esitti vahvaa judoa, vaikka hävisikin avausottelunsa ja putosi näin jatkosta.

Mika Mukkula hehkutti tyytyväisyyttään suomalaisten taistelevaan ilmeeseen, jonka toivotaan juur i nyt jatkuvan, koska sadan prosentin pistekausi olympiakarsinnassa on juuri päässyt alkuun.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa