Vaisuhko avauspäivä kirkastui lauantaina U18 EM-kisoissa Tallinnassa. Emilia Kanervalle 5. sija -52 kiloisissa.

Lauantain parhaista suorituksista vastasivat Emilia Kanerva ja Oskar Tvauri

Suomen U18 EM-joukkue matkusti kevyiden painoluokken osalta Tallinnaan jo torstaina. Muu joukkue tuli perässä perjantaina.Suomen joukkue koostuu 8 pojasta sekä 2 tytöstä. Perjantaina oteltiin kevyimmät painoluokat sekä tytöistä että pojista. Suomalaispoikia ottelemassa oli kolme, Henri Määttä alle -55 kg sekä Henri Tuurala ja Stefan Rönkkö alle -60 kg. Avauspäivä ei voittoja tuonut vaan kaikki pojat joutuivat lyhyellä keräilyllä tehdyistä kaavioista ulos jo avausotteluissaan.

Lauantaina oteltiin keskisarjat sekä tytöistä että pojista. Alle -57 kg otellut Inka Verlin sekä alle -66 kg otellut Aku Laakkonen jäivät ensimmäiseen otteluunsa.


Oskar Tvauri aloitti vahvasti sarjassa -73 kg.  Ensimmäisellä kierroksella kaatui Unkarin Peter KORDELY, jolle Oskar ei antanut mitään mahdollisuuksia. Toisella kierroksella "rutiinisuorituksella kaatui Kyproksen Kyriakos NIKOLAOU. Kolmannella kierroksella vastus koveni rajusti kun vastaan asettui Georgian Tamazi KIRAKOZASHVILI. Oskaria reilusti vahvemman oloinen Tamazi teki ensin yukon ja sitten waza-arin arvoiset pistesuoritukset. Oskar aloitti hurjan takaa-ajon ja oli muutaman kerran onnistua. Rajussa kamppailutilanteessa Oskar loukkasi varpaansa. Varpaasta tuli verta ja luu näkyi, joten ensimmäinen oletus oli varpaan avomurtuma. Lääkärissä varvas ommeltiin ja diagnoosi keveni. Pari viikkoa taukoa ja sitten kohti uusia kisoja. Oskarin ottelut jäivät tähän.


Kirkkonummen Judoseuran Emilia Kanerva ylsi pronssiotteluun


Emilia otteli hienosti sijoittumalla viidenneksi painoluokassa alle 52 kg. Vasta 14-vuotias tyttö voitti kolme kovaa ottelua ja hävisi kaksi.

Ensimmäisessä ottelussa kaatui Portugalin Carolina SILVA kouchi-garista tulleilla waza-arilla ja yukolla. Toisessa ottelussa EJU ranking kolmonen Italian Sofia FIORA kaatui yukolla. Kolmannessa ottelussa tuli shidotappio Hollannin Den BEKKERILLE. Keräilyissä kaatui shidolla Georgian Guranda SHOTAZE. Pronssiottelussa Emilia kaatui lonkkaheittoon Romanian Teodora BAOASOIULLE. Emilia  oli kaikissa otteluissa hieman pulassa vastustajan hihaotteen kanssa, mutta kompensoi tätä hirvittävällä tsempillä.  Hienoa Emilia ja paljon onnea !!!


Tämän ikäluokan kisat ovat erittäin kovat jo Euroopan tasolla maailman tasosta puhumattakaan. Suomalaiset kärkijudokat ovat fysiikkansa ja tekniikkansa puolesta valmiita taistelemaan parhaimmillaan hyvistäkin sijoituksista. Otetaisteluasioita täytyy harjoitella paljon. Samalla ikäluokka kaipaa paljon enemmän kokemusta ottelemisesta Euroopan tasolla. Kun vastustajat tulevat tutuiksi, myös itsensä ylittäminen on helpompaa.

Emilian mahtava taistelu oli hyvä esimerkki siitä millä tasolla parhaimmillaan mennään.


Sunnuntaina otellaan raskaimmat painoluokat, joissa Suomea edustaa kolme poikaa; Martti Puumalainen, Henri Hannula ja Jimi Koivisto.

 

Teksti: Erkki Jokikokko

Kuva: Kirkkonummen Judoseura

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa