Vadoud Balatkhanov viides alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa

Sofiassa käydyssä alle 20-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailuissa helsinkiläistä Suomen Kamppailu-urheilijoita edustava Vadoud Balatkhanov on sijoittunut viidenneksi. Pronssiottelutappio tuli varoituksin.

-Pronssimatsi oli taktiikkatappio. Vastustaja onnistui alistamaan otteissa eikä Vadu päässyt tekemään oikein mitään. Muutenhan matsi oli aika tasainen. Azerien pojalla ei siinä ollut sen kummoisempia tilanteita kuin Vadullakaan. Muuten Vadu otti tapansa mukaan voitot kovalla taistelulla. Kaksi jatkoaikaotteluakaan eivät jaloissa paina, kun kaveri on noin kovakuntoinen, kommentoi nuorten olympiavalmentaja Markus Pekkola Sofiasta.

 

Ensimmäisessä ottelussaan Balatkhanov voitti Liettuan Andreij Klokovin kahdella varoituksella 5-0.

 

Toisessa ottelussa vastaan tuli Ukrainan Gevorg Khachatrian. Ukrainalainen teki Balatkhanovista viiden pisteen suorituksen jalkaheitolla. Balatkhanov tasoitti tilanteen viisi pistettä tuottaneella sidonnalla. Ottelu eteni jatkoajalle, ja kun sekään ei tuotta piste-eroa, ottelu päättyi Balatkhanovin eduksi tuomareiden lippuäänestyksellä. Jatkoajalla Khachatriania varoitettiin kerran ja Balatkhanov sai sidonnan, josta ei kuitenkaan tullut pisteitä. Niillä oli kuitenkin ratkaiseva merkitys tuomariäänestyksen tulokseen.

 

Paikasta semifinaaliin Balatkhanov kamppaili Israelin Artiom Arshanskya vastaan. Ottelu eteni pisteettömänä jatkoajalle. Israelilaisen väsyessä Balatkhanovin painostus alkoi tuottaa tulosta. Balatkhanov sai Arshankyan sidontaa, josta vastustaja kuitenkin pääsi pois. Edessä oli jälleen tuomariäänestys, jonka Balatkhanov voitti.

 

Semifinaalissa Balatkhanov kohtasi Ranskan Adrien Bourguignon. Kun ottelua oli käyty reilu minuutti, ranskalainen käänsi Balatkhanovin käsikieppiyrityksen vastaheitokseen ja sai siitä seitsemän pistettä. Balatkhanovin takaa-ajo tuotti Bourguignonille vain yhden varoituksen, ja näin ottelu ja loppuottelupaikka ranskalaiselle 7-0 tuloksella.

 

Pronssiotteluun Balatkhanovin vastustajaksi tuli Azerbaitzanin Vugar Shirinli, joka torjui Balatkhanovin otteenhaku yritykset tehokkaasti. Balatkhanovia varoitettiin kolmesti kumarasta otteluasennosta. Näin ottelu ja pronssimitalia Shirinlille pistein 7-0. Balatkhanov sijoittui näin ollen viidenneksi.

 

Alle 52-kiloisissa naisissa Anni Ikälä voitti avausottelussaan Bosnia-Hertzegovinan Selma Sejdinovicin 10-0. Toisessa ottelussaan Ikälä hävisi Albanian Majlinda Kelmendille, joka on hallitseva nuorten maailman ja Euroopan mestari. Ikälän sijoitukseksi tuli 16. sija.

 

Alle 66-kiloisissa Ville Kiljander karsiutui avausottelustaan hävittyään sen Israelin Golan Pollackille 0-10.

 

Alle 20-vuotiaiden EM-kilpailut jatkuvat Sofiassa lauantaina ja sunnuntaina raskaammilla sarjoilla, joissa ei ole suomalaisosanottoa.

 

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa