Uusia tuulia sovelletun judon valmennukseen

Hanna Kokkonen siirtää valmennuksen viestikapulaa Jukka Koistiselle huhtikuun alusta. Sovelletun judon valtakunnallinen valmennusvastuu on jaettu kahdelle valmentajalle. Päävalmentajapari –systeemillä toteutettu vastuunjako on toiminut hyvin. Vapaaehtoistyö jakaantuu tasaisesti, jolloin valmennustehtävää on mukava hoitaa. Raision Ryhdin Tuula Holtti jatkaa toisena päävalmentajana.

Tikkurilan Judokoiden belgialaistunut Hanna Kokkonen jättää haikein mielin päävalmentajan pestin, sillä sydän sykkii vielä hienosti päättyneiden Abu Dhabin Special Olympics kisojen tahtiin.

- Oli mahtava olla joukkueessa sekä toimia urheilijoiden tukena kisoissa ja näin päättää päävalmentajan työ.  Mun tavoite ja oma kiinnostus oli elvyttää kansainvälisiä suhteita ja toimintaa Suomessa kisareissujen ja leirien myötä - mahdollistaa urheilijoille kansainvälinen kilpailutoiminta. Toki Suomessa on toimintaa aina ollut, mutta aloittaessani päävalmentajana vuonna 2014 oli kansainvälinen yhteistyö Euroopassa hiljentynyt muidenkin maiden tatameilla. Mun mielestä ollaan saatu hyvä meininki ja porukka innostumaan jälleen kansainvälisestä toiminnasta, mitä varmasti Tuula ja Jukka jatkavat ja vievät eteenpäin, summaa Hanna.

Kuopion Sakuran Jukka Koistinen valittiin yksimielisesti päävalmentajapariksi Tuula Holtille. Hän aloitti sovelletun judon valmentamisen Sakurassa reilut viisi vuotta sitten ajatellen voivansa antaa vielä jotain ryhmälle myös kilpatatamille. Jukka vastaa Sakuran ryhmästä ja hänelle oli luontevaa myös sitoutua päävalmentajan pestiin Tuulan pariksi. Judouraa Jukalla on takana 40 vuotta, mutta polvien pulmat rajoittavat omaa harjoittelua. Toisten valmentaminen ja kevyempi judoilu pitävät hyvin tekniikat muistissa.

-Porukka on erittäin välitöntä, antavat palautteen heti ja suoraan.  Niin ikään he kannustavat aidosti toinen toisiaan – olivatpa kilpatatamilla vastakkain tai muuten vain yhdessä. Ryhmän heterogeenisuus lisää haasteita mm. opettamisen suhteen, mikä toisaalta haastaa valmentajia ja pistää miettimään, miten oppi saadaan perille. Urheilijoiden menestys ja harrastajien taidollinen kehittyminen innostavat myös jatkamaan valmentamista. On hienoa olla mukana ryhmässä, jossa on useita menestyneitä judokoita ja erinomaisia valmentajia, tuumaa Jukka valinnastaan.

-Odotan hyvää yhteistyötä urheilijoiden ja seurojen kanssa, menestyksen jatkumista ja hyvää fiilistä judoilun parissa. Hannalle terveisinä, että yritetään jatkaa hänen erinomaista työtä sovelletun judon parissa ja saada sovellettujudo laajenemaan Suomen seuroissa.

Hanna kiittää terveisistä ja lähettää Belgiasta viestiä:

- On tärkeä toimia ja tehdä asioita isosti vammaisurheilun näkyvyyden takia. Meillä on tärkeä tehtävä valmentajina poistaa ennakkoluuloja ja mahdollistaa toiminta ihan kaikille. Viedään rohkeasti toimintaa omiin seuroihin ja yhteisiin harjoituksiin niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Ollaan kaikki samassa jengissä.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa