Urheilijoiden valmennus- ja harjoitteluapurahat 2016

Kesälajien urheilijoilla on nyt mahdollisuus hakea valtion verotonta valmennus- ja harjoitteluapurahaa vuodeksi 2016 30.10.2015 mennessä. Ensimmäinen hakuvaihe tapahtuu sähköisesti ja toinen kirjallisesti. Tästä linkistä tarkempiin ohjeisiin.

Apuraha on tarkoitettu urheilijoille, jotka sitoutuvat pitkäjänteiseen ammattimaiseen valmentautumiseen ja joilla arvioidaan olevan menestymismahdollisuuksia tulevissa urheilun kansainvälisissä arvokilpailuissa.

Apurahan saamisen edellytyksenä on se, että urheilijalla on henkilökohtainen valmentaja.

20 000 euron suuruiset valmennus- ja harjoitteluapurahat on tarkoitettu ensisijaisesti ehdottomalla kansainvälisellä huipulla oleville yksilölajien urheilijoille. Arvioinnin perustana on se, että urheilija on sijoittunut viimeisimmissä lajinsa arvokilpailuissa (lähtökohtaisesti olympialaiset/paralympialaiset ja MM-kilpailut) mitali- tai finaalisijalle. Harkinnan mukaan huomioidaan myös edeltävän vuoden arvokilpailumenestys sekä muu kansainvälinen menestys.

Apurahan myöntämisen edellytyksenä on urheilijan sitoutuminen uskottavaan ja huippu-urheilukriteerit täyttävään valmentautumiseen ensisijaisesti seuraaviin olympialaisiin/paralympialaisiin tai ei-olympialajeissa lajinsa MM-kilpailuihin.

10 000 euron suuruinen valmennus- ja harjoitteluapuraha voidaan myöntää sellaisille urheilijoille, jotka ovat menestyneet kansainvälisissä arvokilpailuissa tai tasoltaan vastaavissa muissa kilpailuissa ja jotka arvioidaan tulevaisuuden arvokilpailujen mitaliehdokkaiksi.

Apuraha voidaan myöntää myös urheilu-uransa nousujohteisessa kehitysvaiheessa oleville erityisen lahjakkaille nuorille urheilijoille, jotka arvioidaan potentiaalisiksi tulevaisuuden aikuisten arvokilpailumenestyjiksi. Arvioinnissa huomioidaan urheilijan nuorten arvokilpailumenestys, muu kansainvälinen kilpailumenestys sekä valmentautumisen kokonaisuus.

5 000 euron suuruinen valmennus- ja harjoitteluapuraha on tarkoitettu sellaisille nuorille urheilijoille, jotka myös muiden kuin yllä mainittujen kansainvälisten näyttöjen sekä urheilu-uran kehityksen perusteella arvioidaan tulevaisuuden arvokilpailumenestyjiksi.

Apurahaa voidaan myös myöntää yksilölajien joukkueen urheilijoille, joilla arvioidaan kansainvälisten näyttöjen perusteella olevan mahdollisuus mitalisijoihin joukkue/viestikilpailussa seuraavissa olympialaisissa/paralympialaisissa tai lajin MM-kilpailuissa .

Tästä linkistä OKM: sivuille.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa