Urhea-hallin tatamit otettu käyttöön

Ensimmäiset harjoitukset käytiin uudessa Urhea-hallin judosalissa perjantaina 30. heinäkuuta päävalmentaja Rok Draksicin johdolla. Paikalla oli myös muut liittovalmentajat. Ennen harjoituksia urheilijoille ja valmennus puolen edustajille järjestettiin tutustumiskierros Urhean tiloihin.

Urheilijat kiersivät omana ryhmänään Kaisa Vikkulan johdolla omaa reittiään ja valmentajat kulkivat Simo Tarvosen perässä kuunnellen mielenkiintoisia yksityiskohtia suunnittelusta, rakentamisen vaiheista jne.

Tilat ovat todella avarat ja tilan tuntua on välillä vaikea käsittää. Ilmanvaihtoon ja valaistukseen on panostettu paljon. Harjoittelupaikat on suunniteltu urheilijoita kuunnellen. Pienimmätkin yksityiskohdat on pyritty ottamaan huomioon, jotta harjoittelu olisi mahdollisimman tehokasta ja toimivaa. Voimailusalit ovat todella hyvin varusteltu ja lisää tarvikkeita ym. on vielä tulossa ja tilauksessa.

Urheilijoiden asuntojen suunnittelussa on otettu huomioon myös päivittäiset tarpeet kuten ruoanlaitto ja pyykinpesu. Jokaisessa asunnossa on tietysti keittiö ja sen lisäksi on yhteiskeittiöt oleskelu tiloineen. Omaa pesukonetta ei asuntoon tarvitse raijata, kun käytössä on pesutupa, jossa huippulaadukkaat pesukoneet ja kuivausrummut.  Urheilijat ja opiskelijat voivat siirtyä asunnosta kouluun, ruokalaan, harjoituksiin ja takaisin kotiin aamutossut jalassa.

Uusi koripallohalli on muunneltavissa ja se soveltuisi loistavasti judokisojen järjestämiseen. Ehkä tulevaisuudessa siellä nähdään SM-, PM- tai EJU-kilpailuja?

Tatami on tärkein ja sehän kiinnosti tietysti eniten. Samassa tilassa on myös painimolskit ja tila on laskettavalla verholla mahdollista jakaa kahtia. Molemmat matot on mahdollista myös ottaa jommankumman lajin käyttöön kokonaan. Tatami alue on kuitenkin iso ja tilaa on temmeltää vaikka paikalla olisi 30 Mardea. Joustotatami on  upotettu lattiaan niin ettei reunoilla ole niitä ikäviä tukilistoja. Pieni punttisali on heti vieressä kuin myös kuntopyörät. Samalla seinustalla on myös 60 metrin juoksurata jonka alusta on pehmennetty juoksijoiden ohjeiden mukaisesti. Pukuhuoneet ja suihkut ovat vieressä ja lukolliset säilytyslokerot urheilijoille. Pukukoppien yhteydessä on myös tila jossa hoitaa pikku vammoja eli jääkone, josta saa kylmää tarvittaessa.

Sightseeing päättyi ja judokat pääsivät vihdoin itse asiaan eli treenaamaan. Rokistakin näki kuinka sormet jo syyhysi päästä matolle ja tositoimiin. Osa valmentajista osallistui myös matolla ensimmäisiin treeneihin. Matolla oli myös uusi U18 valmentajamme eli Eetu Laamanen.  Tatamin joustoa olivat todistamassa myös Markus Pekkola, Otto Faven ja Mika Mukkula.

Muut tyytyivät tällä kertaa vielä katsomaan harjoituksia. Jaana Jokinen ja Valtteri Jokinen seurasivat tyytyväisinä tatamin laidalla pikku judokan alkunsa kera, joka oli vielä hieman liian kevyt näihin treeneihin. Tyytyväisiä näkemäänsä olivat myös hallituksen edustajat Teija Meling ja Esa Korkia-aho.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa