Tulokkaat mursivat sovelletun judon muureja

Sovelletun judon SM-kisoissa on totuttu näkemään samat ottelijat palkintopallilla vuodesta toiseen ja yleensä edellisvuosien järjestyksessä. Porvoossa sunnuntaina käydyissä SM-kisoissa muutama ottelija joutui kokemaan yllätyksen ja huomaamaan, että mitalin väri tai mitali yleensä ei itsestään selvä asia. Mitalin voi viedä joku uusi tulokas.

Naisten yli 78-kiloisten sarjassa mikkeliläiset Pirjo ja Kirsi Komppa ovat hallinneet painoluokkaa, mutta siskosten keskinäisen kultamitalitaiston rikkoi porilainen Petra Kujansuu, joka nousi yllättäen korkeimmalle korokkeelle. Pirjo Komppa otteli hopealle ja Kirsi pronssille.

Kujansuu on kilpaillut vähän, mutta hän osoitti, että ottelusilmä on tarkka, joten vähäiselläkin ottelukokemuksella syntyy hyvää jälkeä. Erityisen hyvää judoa porilainen esitti ottelussa Pirjo Komppa vastaan. Hienolla jalkapyyhkäisyllä hän otti wazarin ja lisäsi tauluun vielä kaksi yukoa.

Kujansuun yllätyksestä huolimatta Mikkelin naisjudokat pitivät tiukasti kiinni mitalikannasta. Mestaruuden ottivat Mikkelin Piia Komppa ja Jenni Pokkinen. Hopealle ylsi Anna Nykänen ja pronssille Leena tarssanen.

Miehissä Orimattilan Joona Näkki oli ensimmäisissä arvokisoissaan ja nappasi heti mestaruuden. Taitavana judokana Joona sijoitettiin omaa painoluokkaansa ylemmäksi, jotta taitoero tasoittuisi. Joonaa tuo ei kuitenkaan haitannut, vaan tehokkailla jalkaheitoillaan hän raivasi tiensä mestaruuteen. Lahden seudun judovoimaa osoittivat Näkin lisäksi myös alle 66-kiloisten newazassa otellut Lahden Judoseuran Petri Kuusisto neljännellä Suomen mestaruudellaan sekä saman seuran Roman Isupov alle 100-kiloisten hopeallaan. Isupovin sarjan mestariksi leivottiin Kuopion Teemu Heikkinen.

Alle 81-kiloisten sarjassa Joona Näkin takana mitalit jaettiin maantieteellisesti tasaisesti, kun hopealle nousi Lappeenrannan Jani Kokkonen ja pronssille Porin Jani-Petteri Lainen ja Kuopion Juha-Pekka Rissanen.

Erityisen vauhdikkaita taisteluita käytiin miesten alle 73kilon sarjassa, jossa mestaruuden vei Tikkurilan Antero Smedberg. Finaaliottelussa hän voitti Lappeenrannan Teemu Partasen. Pronssin jakoivat Raision Markus Vainio ja Porin Mikko Kallio.

Sovelletun judon SM-kisatulokset ja kaaviot löytyvät osoitteesta www.judoshiai.fi

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa