Tukea tarvittaessa nuorten valmennuksen suunnitteluun

Koronavirustilanteessa harjoitusolosuhteita on suljettu ympäri Suomen. Harjoittelua ei voi kuitenkaan keskeyttää vaan täytyy valmistautua tulevaisuuteen. Nyt on erinomainen hetki keskittyä ominaisuusharjoitteluun ja perustan rakentamiseen kohti ennemmin tai myöhemmin alkavaa kautta.

Harjoittelua suunniteltaessa on tärkeää miettiä, mitkä ovat tärkeimmät kehityskohteet. Kun ne ovat tiedossa harjoittelua voi suunnitella niin että niitä voi kehittää pitemmällä tähtäimellä. 

Netti on täynnä erilaisia harjoitteita, ja tällä hetkellä on vielä enemmän tietoa tarjolla, miten kotiolosuhteissa ja ulkona voi judoka harjoitella. Yksittäisten harjoitteiden lisäksi on kuitenkin syytä myös suunnitella miten omista lähtökohdista pitemmällä tähtäimellä viikkoja rytmittäen voi tehdä harjoittelusta mielekästä ja nousujohteisesti kehittävää - oma lähtötaso huomioiden.

Mikäli nuorilla alle 18-vuotiaiden maajoukkueleiritykseen kuuluvalla on haasteita harjoittelun suunnittelussa, voi matalalla kynnyksellä olla yhteydessä ryhmän maajoukkuevalmentaja Otto Favéniin ja hän pyrkii auttamaan ja tukemaan harjoittelun suunnittelussa. Tällainen tilanne voi olla jos esimerkiksi ei löydy henkilökohtaista valmentajaa joka huolehtii harjoittelun suunnittelusta.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa