Kuvassa Päivi Tolppanen Lontoon paralympialaisten pronssiottelussa 2012. Kuva: Maiju Torvinen.

Tolppanen ja Kallunki näkövammaisten EM-pronssille

Päivi Tolppanen ja Jani Kallunki sijoittuivat kumpikin pronssille Unkarin Egerissä käydyissä judon EM-kilpailuissa. Pronssi oli Tolppaselle toinen peräkkäin. Kallunki otti Unkarissa uransa kahdeksannen arvokisamitalin.

Tolppanen otteli naisten alle 63 kilon sarjassa voittaen vastustajistaan kaksi; Turkin Caglar Yurin sidonnalla ja Venäjän Svedlana Chesnichenkon ipponin arvoisella heitolla. Tappiot tulivat päivän ensimmäisessä ja viimeisessä ottelussa. Aamulla Venäjän Elena Bogdanova sai yukon Tolppasen heittoyrityksestä. Tolppanen sai ajettua vastustajalle 3 varoitusta, mutta tämä ei riittänyt ja pisteet Venäjälle 5-0. Päivän viimeisessä ottelussa Ruotsin Nicolina Pernheim oli tällä kertaa parempi ja vei voiton sidonnalla ja samalla varmisti toisen peräkkäisen EM-kultansa.

Kallunki otteli miesten alle 66 kiloisissa aloittaen urakkansa Liettuan Bareikis Osvaldasia vastaan. Kallunki vei nihkeän ottelun vastustajan saaman yhden passiivisuusvaroituksen turvin. Toisella kierroksella turkkilainen vastustaja kaatuikin jo näytöstyyliin.

Semifinaalissa ukrainalainen paralympiavoittaja Khorava veti Janin kauniilla pyyhkäisyllä kaksi kertaa tatamiin. Ensimmäisestä wasari, toisesta ippon ja edessä oli pronssiottelu.

Pronssiottelu oli tasainen ja jännittävä alusta loppuun. Kallunki heitti vastustajaa Uranagella ja kulmatuomari näytti wasaria. Tilanne katsottiin videolta ja tämän perusteella Kallunki saikin pisteet. Kallunki sai pari varoitusta matsin aikana, mutta johtoasema säilyi loppuun asti ja päivän toinen pronssimitali Suomeen.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa