Tehottomuus vaivaa olympiaryhmää - otteluvoitot jäivät haaveeksi Antalyassa

Otteluvoitot jäivät haaveeksi Turkin Antalyan Grand Prix -turnauksessa. Lähimpänä voittoa oli Emilia Kanerva, joka hävisi ottelunsa jatkoajalla varoituksella.

”Periaatteessa ottelut sujui, kuten oli sovittu. Otteet ja aloitukset meni hyvin, mutta omiin heittoihin siirtymisessä ei ole vielä riittävästi tehoja. Meidän ottelijoita vaivaa tehottomuus tasaisissa matseissa,” harmitteli olympiavalmentaja Markus Pekkola Antalyasta.

Alle 63-kiloisissa otteleva Emilia Kanerva sai vastustajakseen kansainvälisen rankinglistan 32. sijalta Venäjän Valentina Kostenkon. Ottelu eteni pisteettömän jatkoajalle. Kun jatkoaikaa oli käyty 3.40, Kanerva sai ratkaisevan kolmannen varoituksen ja näin voitto Kostenkolle. Kostenko on otellut urallaan kahdesti mitaleille Grand Prix -tasolla.

Alle 90-kiloisissa Aatu Laamasen avausvastustajaksi tuli Kazakstanin Yerzultan Muzapparov maailman rankingin 119. sijalta. Ottelu eteni pisteettömänä jatkoajalle. Jatkoajan alussa Laamanen jäi omasta uhrautumisheittoyrityksestään alle ja sidontaan. Näin voitto lipesi harmittavasti Muzapparoville.

Alle 90-kiloisissa Samuli Viitasen avausvastustajaksi tuli Slovenian Narsej Lackovic maailman rankingin 117. sijalta. Kun ottelua oli jäljellä 40 sekuntia Lackovic onnistui wazarin arvoisesti taaksepäin suuntautuneessa jalkaheitossaan. Viitasen kiri ei riittänyt kaivamaan voittoon vaadittavia pisteitä.

Alle 52-kiloisissa Katri Kakko sai vastaansa Mongolian Urantsetseg Munkhbatin maailman rankingin 50. sijalta. Kun ottelua oli jäljellä reilu minuutti, Munkhbat onnistui wazarin arvoisesti uhrautumisheitossaan. Munkhbat on alle 48-kiloisten maailman mestari vuosimallia 2013. Antalyan Grand Prix´ssa Munkhbat otteli hopealle.

Antalyan Grand Prix on osa judon kaksivuotista karsintaa Tokion 2020 olympialaisiin.

Antalyan Grand Prix´n tulospalvelu, ottelukaaviot ja otteluvideot ovat saatavilla Kansainvälisen Judoliiton tulospalvelussa osoitteessa www.ijf.org.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa