Tallinnan maailmancupista kolme karvasta viidettä sijaa

Suomalaisjudokat saalistivat kolme viidettä sijaa Tallinnassa lauantaina alkaneessa miesten maailmancupissa. Valtteri Jokisen, Juho Reinvallin ja Niko-Tapio Niemelän ottelut olivat hyviä ja täynnä voitontahtoa, mutta otteluiden loppuhetkillä taktiikka ei riittänyt niin pitkälle, että viides sija olisi kääntynyt pronssimitaliksi.

-Nyt tuli se kaikkein katkerin sijoitus. Viides sija maailmancupissa on hyvä saavutus, mutta kyllä se harmittaa, kun ote mitalista kirpoaa, vaikka siihen on täydet mahdollisuudet, judon päävalmentaja Mika Mukkula kommentoi otteluiden päätyttyä.

Mukkulan mukaan juuri loppuhetkien taktiikan hiomiseen pitää jatkossa kiinnittää huomiota, jotta niitä mitalisijoja pystytään ottamaan ja keräämään kunnolla olympiakarsintapisteitä.

Niemelä tuomarien armoilla

Harmittavimmin mitali luisui Lahden Judoseuran Niko-Tapio Niemelän ulottuvilta. Alle 66-kiloisten pronssiotteluun vastaan tuli Hollannin Jasper de Jong, jonka kanssa varsinainen otteluaika kului ilman suorituspisteitä.

Jatkoaikakin meni erittäin tasaisesti, ja tuomarit joutuivat päättämään voittajan lippuäänestyksellä. Tuomareiden mielestä pronssi kuului hollantilaiselle.

-Todella paljon jäi harmittamaan. Jäi vähän huono maku, koska en mielestäni tehnyt virheitä ja muutenkin ottelut sujuivat pronssimatsia lukuun ottamatta hyvin.

Harmi oli päällimmäisenä myös alle 60-kiloisten Juho Reinvallilla ja Valtteri Jokisella. Molemmat olivat hyvin kiinni mitalissa, mutta menettivät mahdollisuutensa.

Jokisen ottelu Latvian Andrejs Magersia vastaan sai käänteen, kun Jokiselle tuomittiin varoitus mattoon vedosta. Varoitus sai Jokisen ottamaan enemmän riskejä ja latvialainen pääsi vähän liian helposti  niskan päälle. Riskillä yrittänyt suomalainen jäi lopulta pitävään sidontaan.

Pronssiottelussa Ison-Britannian James Millar sai Jokisesta vastaheittoyrityksellään viiden pisteen arvoisen yukon ja pystyi pitämään etumatkansa loppuun asti.

Hyvää kokemusta

Päivän muut suomalaisottelijat, alle 66-kiloisten Antti Rintamäki sekä alle 73-kiloisten Juho Nurminen, Petja Lindström ja Eetu Laamanen karsiutuivat ensimmäisestä ottelustaan.

Mika Mukkulan mukaan kaikki ottelivat hyvällä asenteella ja erityisesti

tuore Suomen mestari Juho Nurminen ja Petja Lindström saivat hyvää

kokemusta kovatasoisista kansainvälisistä kisoista.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa