Suosikit pitivät pintansa sovelletun judon SM-tatamilla

Sovelletun judon Suomen mestaruuskisat Lappeenrannassa eivät tuottaneet yllätyksiä. vahvoiksi ottelijoiksi tiedetyt miehet ja naiset jyräsivät vakuuttavasti ja vain harvassa painoluokassa uudet tulokkaat pääsivät sekoittamaan kuvioita.

Kirkkaimmin esiin nousi Kuopion Sakuran Henri Hiltunen, joka on melko uusi kilpailija, mutta on jo ehtinyt osoittaa lahjakkuutensa ja taistelutahtonsa. Kuopion nuorukainen joutui alle 81-kiloisissa kokeneiden kilpailijoiden seuraan, mutta taisteli hienosti mestaruuteen asti.

Sarjan ennakkosuosikki oli kilpailutaukoa pitänyt Porin Jani-Petteri Laine, joka kuitenkin joutui taipumaan kuopiolaisen käsittelyssä pistein 7-0.

Miesten alle 66-kiloisten mattojudosarjaa hallinnut Lahden Petri Kuusisto jyräsi viidenteen Suomen mestaruuteensa, mutta joutui yllättäen tunnustamaan viimeisessä ottelussaan Mikkelin Tuomas Venäläisen paremmakseen. Häviö ei kuitenkaan vaikuttanut lopputuloksiin, mutta jätti Kuusiston komeaan sarjaan pienen kauneusvirheen.

Kisojen isäntäkaupungin judoseuran Kamizan kasvatti Eetu Kakkonen ei kärsinyt sukunimensä rasitteesta, vaan kamppaili itsensä ykköseksi alle 60-kiloisissa. Sarjan hopealle ylsi Lahden Antti Ollikka, joka esiintyi SM-tatamilla ensimmäistä kertaa.

Porin Fudoshinin vahva Mikko Kallio vastasi pienoisesta yllätyksestä viemällä mestaruuden sarjassa alle 73 kiloa.

Naisten sarjoissa Mikkelin Judon Kompan sisarukset Pirjo ja Piia ottivat sarjojensa mestaruudet ja Kirsi kumarsi hopeaa hävittyään Pirjo-siskolleen yli 78-kiloisten sarjassa.  

Sovelletun judon Suomen mestaruuksista kamppaili kaikkiaan 35 judokaa. Määrä on hyvää tasoa ja osoitus siitä, että sovelletun judon kilpailutoiminta kiinnostaa yhä useampia harrastajia ja seuroja.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa