Suomi viiden judokan joukkueella EM-kisoihin

Suomella on mukana viisi judokaa tällä viikolla käytävissä EM-kisoissa Venäjän Kazanissa. Kisat käydään 21.-24.4. Tatneft Arenalla ja suomalaisia nähdään tatamilla torstaista lauantaihin. Tuomareina kisoissa toimivat Veli-Matti Karinkanta ja Kari Neuvonen.

Suomea edustavat EM-kisoissa Juho Reinvall (-60 kg), Eetu Laamanen (-73 kg), Samuli Viitanen (-90 kg), Jaana Sundberg (-52 kg) ja Katri Kakko (-52 kg).

Juho Reinvallille EM-kisat ovat jo uran seitsemännet ja kaksi kertaa viidenneksi yltäneelle (2009 ja 2011) Jaana Sundbergille kuudennet. Eetu Laamanen ottelee nyt neljänsissä yleisen sarjan EM-kisoissaan, kun taas Samuli Viitanen ja Katri Kakko ovat ensikertalaisia.

Päävalmentaja Jaakko Saari:

- Arvonnan alla tunnelmat olivat tietysti odottavat, niin paljon arvonta ratkaisee kamppailulajeissa. Viime vuosien saldomme aikuisten EM-kisoista ei ole mairitteleva ja sen perusteella odotukset ovat nyt realistiset. Olympiavuoden ollessa käynnissä on jokainen otteluvoitto ollut tiukassa. 

- Joukkueen terveystilanne on kohtuullisen hyvä ja painonpudotuksetkin näyttävät sujuvan hyvällä huumorilla, joten otteluiden alkamista voi valmentajan näkökulmasta odotella levollisin mielin.

- Joukkueessa on mukana kokemusta ja nuoruutta, kun kaksi ensikertalaistakin valittiin. Jaana Sundberg on mukana todennäköisesti viimeisissä EM-kisoissaan ja samalla Katri Kakko ensimmäisissään, joten naisissa on selkeä ”kapulanvaihto” tapahtumassa.

- Miesten puolella Samuli Viitanen pääsee nyt ensimmäisiin EM-kisoihin, kun viime vuoden Bakun EM:t jäivät valituksi tulemisen jälkeen väliin peukalovamman takia. 

- EM-kisat olympiadin viimeisenä vuonna ovat takuulla erittäin kovatasoiset, kun jaossa on vielä olympiapisteitäkin. Meiltä olympiapisteitä janoavat edelleen Juho Reinvall ja Jaana Sundberg.

Kovia nimiä suomalisilla heti vastassa

Naisten -52 kiloisissa Jaana Sundberg avaa torstaina Belgian olympiapronssimitalistia (2004) Ilse Heylenia vastaan ja Katri Kakko kokenutta 34-vuotiasta Portugalin Joana Ramosia vastaan. Ramosin kovin meriitti on EM-hopea muutaman vuoden takaa.

Sundberg saa mahdollisella toisella kierroksella vastaansa Saksan MM-ponssinaisen (2013) ja maailman rankigissa kahdeksantena olevan Mareen Kraehin ja Kakko otteluparin Roni Schwartz (Israel) - Maria Ertl (Saksa) voittajan.

Miehistä ensimmäisenä on tatamilla torstaina Juho Reinvall, joka saa -60 kg sarjassa vastaansa Slovenian Matijaz Trbovcin. Otteluparin voittaja kohtaa 2. kierroksella Georgian 2014 MM-pronssimiehen ja 2013 Euroopan mestarin Amiran Papinashvilin.

Perjantaina otteleva Eetu Laamanen kohtaa ensimmäisessä ottelussaan suoraan 2. kierroksella -73 kg sarjassa Euroopan mestarin ja maailman rankingin kolmosen Israelin Sagi Mukin.

Viimeisenä suomalaisena lauantaina otteleva Samuli Viitanen saa -90 kg avauskierroksella vastaansa Espanjan kaksinkertaisen nuorten MM-finalistin Nikoloz Sherazadishvilin. Ottelun voittaja kohtaa 2. kierroksella Unkarin maailman rankigin viitosen Krisztian Tothin.

Suomen joukkue EM-Kazanissa

Juho Reinvall (-60 kg)
24.8.1988
Tampereen Judo
Valmentaja Pasi Luoma
Ottelupäivä 21.4.
Maailmanranking 65.

Eetu Laamanen (-73 kg)
17.9.1988
Tampereen Judo
Valmentaja Kati Hämäläinen-Myllymäki
Ottelupäivä 22.4.
Maailmanranking 86.

Samuli Viitanen (-90 kg)
8.1.1993
Tampereen Judo
Valmentaja Tapio Mäntymäki
Ottelupäivä 23.4.
Maailmanranking 96.

Jaana Sundberg (-52 kg) 
2.4.1983
Riihimäen Judoseura
Valmentaja Jukka-Pekka Jokinen
Ottelupäivä 21.4.
Maailmanranking 31.

Katri Kakko (-52 kg).
16.11.1993
Lahden Judoseura
Valmentaja Seppo Aaltonen
Ottelupäivä 21.4.
Maailmanranking 157.

Livestream EM-kisoista
http://judolive01.lb.judobase.org/live/

EM-kisojen nettisivut
http://en.kzn2016.com

EM-kisojen kaaviot ja tulokset
http://ippon.org

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa