Suomesta kaksi judokaa Rioon, toinen Gambian joukkueessa

Kaksi suomalaista judokaa on saamassa paikan Rion olympialaisiin. Nyt kun kaikki karsintakilpailut on käyty, Tampereen Judon Juho Reinvall, 27, on saamassa paikan alle 60 kilon sarjassa Euroopan kiintiössä. 

Helsingin Judosportin Faye Njie, 22, on puolestaan ottamassa paikan alle 73-kiloisissa Afrikan kiintiössä. Njie on edustanut olympiakarsinnoissa Gambiaa, jonka kansalainen hän myös on. Myös Riossa Njie ottelee Gambian joukkueessa.

Kaksi vuotta kestäneen olympiakarsinnan monimutkainen pistelaskenta on vielä varmistusta vailla. Lopullisesti paikat vahvistuvat 10. kesäkuuta mennessä. Urheilijat nimeää joukkueeseen kansallinen olympiakomitea.

Reinvall paransi ottelemistaan karsinnan mittaan ja pystyi keväällä napsimaan otteluvoittoja lähes joka turnauksesta. Njie ylsi viidenneksi Afrikan mestaruuskisoissa ja Pan American Openissa Perussa. Afrikan kiintiöstä paikka heltiää hiukan vähemmällä kuin Euroopassa ja Aasiassa, missä kilpailu on judossa kovinta.

Suomen joukkueen päävalmentaja Jaakko Saari on erittäin iloinen Njien puolesta, vaikka tämä ei edustakaan Suomea.

- Njie on nuori erittäin lahjakas judoka, jolta voi odottaa hyviä suorituksia.

Reinvallille olympialaiset ovat pitkän maajoukkueuran huipentuma.

- Reinvall on kokenut judoka sekä erittäin nopea ja räjähtävä, luonnehtii Saari.

Lontoon olympialaisissa 2012 Suomea edusti kolme judokaa: Jaana Sundberg (-52 kg), Valtteri Jokinen (-60 kg) ja Johanna Ylinen (-63 kg).

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa