Suomen katamaajoukkue kahmi mitaleita Ruotsissa

Suomalais menestystä Ruotsissa Kata kilpailuissa.

Suomen judo nosti profiiliaan, kun katamaajoukkue otti lauantaina 9.10.2010 käydyissä Etelä-Ruotsin avoimissa katamestaruuskilpailuissa kaikkiaan viisi mitalia. Kilpailut järjestettiin Malmön lähellä Staffanstorpissa.

Heittotekniikoita esittävän nage-no-katan voittivat Pasi Oinas ja Mika Salsoila ja pronssille ylsivät Jussi Nikander ja Jouni Lahtinen. Sidontoja, lukkoja ja kuristuksia käsittävässä katame-no-katassa pari Pasi Oinas-Mika Salsoila pokkasivat kaulaansa hopeamitalit. Samassa sarjassa Suomeen toivat pronssia Johanna Sivunen ja Ulla Jalo. Pehmeässä ”naisten katassa”, ju-no-katassa, arvostetun Kodokan-lähetin ja kilpailujen päätuomarin, Peter Martinin, kehuista ja hopeamitalista pääsivät nauttimaan Jonna Marttila ja Henna Ahola. Kilpailuiden parhaasta suorituksesta vastasivat vanhoihin itsepuolustustekniikoihin perustuvassa kime-no-katassa 8 kymppiä tuloslistaan keränneet Jouni Korkka ja Pasi Oinas. ”Tuosta on hyvä lähteä parantamaan”, kommentoi huippusuoritustaan syntymäpäivänsä aattona Jouni Korkka.

”Oli upeaa nähdä, että kaikki suomalaiset ylsivät kovatasoisessa kilpailussa omalle tasolleen ja jopa ylittivät itsensä. Ruotsiin ei ole helppo tulla kilpailemaan”, kertoi joukkueenjohtajana toiminut kolmen mitalin mies Pasi Oinas.

Nyt käydyt kilpailut olivat viimeinen kansainvälinen koitos ennen marraskuussa Venetsiassa miteltäviä EM-kilpailuja. 

Tulokset tulospörssissä klikkaa tästä.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa