Suomen judokat Kazanin Universiadeissa

Kazanissa järjestettiin kesälajien Universiadit, joihin osallistui n. 10 000 urheilijaa. Suomen joukkueen mukana paikalle matkasivat Tampereen Judon Eetu Laamanen, Juho Reinvall ja Mikko Sykkö. Valmentajana toimi Pasi Luoma. Kaiken kaikkiaan Universiadit ovat toiseksi suurin urheilutapahtuma heti kesäolympialaisten jälkeen.
Kilpailijat majoittuivat kisakylään yhdessä muun Suomen joukkueen kanssa. Kisakylä oli kokonaisuudessaan valtava alue, johon oli sijoitettu muun muassa 28 kerrostaloa eri maiden delegaatioiden majoituskäyttöön. Urheilijoilla oli kisakylässä käytössään loistavat puitteet ehkä parhaimpana lähes ympärivuorokauden auki ollut "ravintolakompleksi", jossa riitti valinnan varaa nälkäisille urheilijoille. Itse kilpailut judon osalta käytiin Tatneft-areenalla, jäähallissa, joka toimii talvella paikallisen KHL-seuran kotiareenana. Lämmittelytatamia oli varattu 8 ottelualueen verran viereiseen harjoitteluhalliin. Kilpailujen taso oli erittäin kova, sillä lähes jokaisessa sarjassa oli mukana useita arvokisamitalisteja.


Ensimmäisenä suomalaisena matolle asteli Mikko Sykkö sarjassa miehet -90 kg. Ensimmäiseen ja ainoaan otteluun vastustajaksi tuli Kirgisian Chingiz Mamedov. "En ollut ennen otellut häntä vastaan, mutta tiesin hänet kovaksi vastustajaksi. Hän oli mukana Lontoon olympialaisissa ja hänellä on Aasian mestaruuskisoista mitali tältä vuodelta. Lähdin rohkeasti hakemaan ristikahvaa ottelun alussa, mutta onni ei suosinut rohkeaa tällä kertaa, vaan kirgiisi pääsi tekemään onnistuneen vastaheiton (Uranagen) ipponin arvoisesti." kommentoi Mikko. Seuraavassa ottelussa Mamedov voitti japanilaisen, mutta toivon keräilyerien kautta pronssin tavoittelusta katkaisi isäntämaa Venäjän Kirill Voprosov. "Valmistautuminen ja painonpudotus sujuivat hyvin. Tällä kertaa vastus oli vain liian kova".


Sarjassa alle 73 kiloa arpa oli heittänyt Eetu Laamasen avausvastustajaksi Slovakian Zagorovin." Vastustaja oli tuttu kaveri Euroopan leireiltä. Puoleen väliin asti ottelu oli tasainen ja muutamia heittopaikkojakin oli. Sitten jäin yukon tappiolle ja hyydyin lopussa aika pahasti enkä saanut kunnon loppukiriä päälle. Otteissa on vielä paljon kehitettävää uusien sääntöjen myötä." kommentoi Eetu. Slovakialainen ei selvinnyt semifinaaleihin ja näin päättyi Laamasen kisapäivä. Sarjaan -73 kg osallistui 39 ottelijaa.


Viimeisenä judokoista otteli Juho Reinvall -60 kg sarjassa. Reinvall kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Armenian Grigor Ivanyanin. "Armenian kaveri tuli melko rauhallisesti ja pyrki hallitsemaan kahvaotteella. Sain kuitenkin pidettyä Ivanyanin yritykset vaarattomina ja onnistuin kiepillä yukon arvoisesti pari kertaa" kommentoi Juho. Toiseen otteluun vastus ei voinut juuri enää koventua, kun seuraavalla kierroksella vastaan tuli Lontoon olympiavoittaja Arsen Galstyan. "Oli hienoa kohdata Galstyan mylvivän venäläisyleisön edessä! Kokonaisuudessaan matsi tuntui ihan hyvältä ja johdinkin ottelua kahden minuutin jälkeen yhdellä varoituksella. Matsin edetessä Galstyan pääsi kuitenkin paremmin mukaan ja onnistui tai-otoshillaan wazarin arvoisesti sekä ajamaan varoituksia". Keräilyottelussa Reinvall kohtasi Valko-Venäjän Arif Bagirovin. Bagirov onnistui ottelun alkupuolella yllättämään Reinvallin terävällä polvikiepillä 10-0. "Pieni herpaantuminen kostautui heti keräilyottelussa, mikä jäi harmittamaan kahden hyvän ottelun jälkeen." Reinvallin sijoituksesi tuli näin 16. Alle 60 kg sarjaan osallistui 31 kilpailijaa.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa