Suomeen kaksi hopeaa Euroopan cupista

Suomalaisjudokoiden täytyi tyytyä kahteen hopeamitaliin Tampereella alkaneessa Euroopan cupissa. Mitaleille taistelivat Johanna Ylinen ja Vadud Balatkhanov.

Molemmat olivat todella lähellä viedä painoluokkiensa mestaruuden, mutta tuomarin käsi päätyi näyttämään vastustajan suuntaan. Alle 66-kiloisissa hyvin otellut Balatkhanov vei finaaliottelua vauhdikkaasti ja pisti Puolan Grzegorz Lewinskin ahtaalle. Ottelu jouduttiin viemään nolla-nolla tilanteesta jatkoajalle. Balatkhanovin ärhäkkä vauhti säilyi jatkoajallakin ja kerran suomalainen jo ehti tuulettaa voittoaan. Tuomareilta ei kuitenkaan herunut pisteitä ja ottelu jatkui sen verran varovaisena, että molemmille annettiin varoitus.

Aivan jatkoajan lopulla Balatkhanov sai mattoon vedosta toisen varoituksen ja puolalainen julistettiin voittajaksi.

Johanna Ylinen alle 63-kiloisissa oli aluissa vahvasti niskan päällä Ruotsin anna Bernholmia vastaan. Useat nostoyritykset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta ja tämäkin ottelu näytti menevän jatkoajalle.

Ylisen hieman löysä väistöyritys Bernholmin lonkalta jäi 40 sekuntia ennen otteluajan loppua puolinaiseksi ja siitä ruotsitar sai käännettyä itselleen ipponin ja sarjan voiton.

Naisten alle 57-kiloisissa Anni Ikälä ja Satu Lehikoinen ylsivät pronssiotteluun, Ikälä sveitsiläistä ja Lehikoinen hollantilaista vastaan. Molemmat joutuivat tunnustamaan vastustajansa paremmakseen ja näin suomalaisten mitalitili ei saanut täydennystä.

Euroopan cupin ottelut Tampereella jatkuvat sunnuntaina.  

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa