Joona Kaukonen oli toinen lauantaisista suomalaisvoittajista.

Suomalaiset tyhjensivät mitalipöydän sovelletun MM-kisoissa

Saksan Kölnissä järjestetään tänä viikonloppuna historian ensimmäiset sovelletun judon MM-kilpailut. Ensimmäisenä päivänä lauantaina suomalaisjoukkue voitti kaksi mestaruutta ja yhden hopean.

Henri Kajan (M-100kg) voitti kolme neljästä ottelustaan: Ensimmäinen ottelu ratkesi osotogarilla. Toisen ottelun Henkkahävisi tuomariäänin, koska vastustaja oli niin paljon aktiivisempi. Kolmannessa ottelussa nähtiin mainio hidari taiotoshi migi-otteesta. Yleisö oli haltioissaan ja valmentajat yllättyneitä. Viimeinen ottelu voitettiin sidonnalla. Palkintopallilla kaulaan pujotettiin hopeinen MM-mitali.

Joona Kaukonen (M-66kg) voitti kaikki viisi otteluaan:Ensimmäinen kamppailu päättyi osotogariin. Toisessa ottelussa voitto viimeisteltiin sidonnalla, joka piti vastustajan kuin liimattuina tatamiin. Kolmas ottelu ratkesi taniotoshimaisellakaadolla. Semifinaalissa Joona voitti ruotsalaisen Thomas Hamletin (1. dan) näyttävällä haraigoshilla. Finaali oli vastustajaa myöten kopio toisesta ottelusta. Palkintojenjaossa soi ansaitusti Maamme-laulu.

Jani Kokkonen ja Matti Heino ottelivat samassa sarjassa M-73kg. Jani voitti yhden kolmesta ottelustaan todennäköisesti päivän nopeimmalla ipponilla. Kokemattomuus ja jännitys kostautuivat. Matti sen sijaan voitti kaikki neljä otteluaan: Ensimmäinen voitto tuli kuin vahingossa. Ensin haettiin otetta ja sitten vastustaja olikinjo maassa. Toinen ottelu voitettiin ansaitusti tuomariäänin. Sekä semifinaali että finaali ratkesivat haraigoshimaisella lonkalla.Kaulaan ripustettiin kultainen MM-mitali.

”Oli rankka päivä, mutta paras päivä”, kommentoi tuore maailmanmestari Joona Kaukonen matkalla päivälliselle. Sunnuntaina tulikokeeseen laitetaan vielä kaksi Suomen joukkueen edustajaa, Joona Näkki ja Piia Komppa.

Teksti & kuvat: 

Valmentajat Vilma Saarinen & Kimmo Töttölä

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa