Sundbergin ote olympiapaikkaan löystyi

Jaana Sundberg otteli seitsemänneksi judon EM-kisoissa Venäjän Tšeljabinskissä. Hyvät ottelut kääntyivät kuitenkin enemmänkin murheen puolelle, kun sarjan alle 52 kiloa Euroopan mestaruus meni Romanian Andreea Chitulle. Romanialainen ohitti Sundbergin olympiarankingissa ja ottanee suoran olympiapaikan harmittavan pienellä erolla.

Romanialaisen EM-kulta vaikeuttaa Jaana Sundbergin tilannetta olympiapaikan suhteen tuntuvasti. Päävalmentaja Mika Mukkulan mukaan kokonaistilanne selviää vasta, kun päästään näkemään kaikkien maanosien mestaruuskilpailujen tulokset ja katsomaan, miten ne vaikuttavat Sundbergin mahdollisuuksiin.

-Tilanne ei ole todellakaan sellainen  kuin toivoimme. Jaana otteli upeasti ja voitti mm. viime vuoden Euroopan mestarin, Ranskan Penelope Bonnan, mutta Chitun mestaruus käänsi kaiken meille epäedulliseen suuntaan. Sundbergin painoluokka on vielä vahvasti eurooppalaisten hallitsema, joten muiden maanosien ratkaisuistakaan ei voi odottaa liikoja, Mika Mukkula sanoi.

Olkapäävammasta hyvin toipuneelle Sundbergille EM-kisat antoivat kuitenkin varmuuden siitä, että hän pystyy ottelutauon jälkeenkin hallitsemaan otteluita ja ottamaan voittoja teknisillä suorituksillaan. Ennen EM-kisoja Sundberg piti ottelukuntoaan arvoituksena, mutta uskoi huippu-urheilijan tapaan kuitenkin vahvasti siihen, että jokainen vastaan tuleva on voitettavissa.

Sundbergin pääsy pronssiotteluun oli lähellä. Hän kohtasi Saksan Romy Tarangulin ja kävi erinomaisen kamppailun, joka venyi jatkoajalle.  Suomalaisen hyvä tahti jatkui jatkoajan loppuun asti ja ratkaisu jäi tuomareille. Päätuomarin mielestä Sundberg oli voittaja, mutta kulmatuomarit kääntyivät saksalaisen kannalle.

Vammat näkyivät

Miesten otteluissa paistoi useat loukkaantumiset ja niiden myötä toteutunut vajavainen valmistautuminen. Alle 60-kiloisten Valtteri Jokisen ja Juho Reinvallin sekä alle 66-kiloisten Niko-Tapio Niemelän tie katkesi ensimmäisessä ottelussa.

Olympiapaikassa kiinni olevan Jokisen avausottelu päättyi israelilaisvastustajaa vastaan harmittavasti varoituksiin. Tuomari näytti Jokiselle kahdesti varoitusta, mikä tuotti vastustajalle viisi pistettä. Tilanne säilyi muuttumattomana ottelun loppuun asti.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa