Sundbergin Masters-taival katkesi avauksen jatkoajalla

Jaana Sundberg taisteli itsensä jatkoajalle Azerbaidzanissa judon Masters-turnauksen avausottelussaan. Vastassa oli Kiinan Hongmei He, jonka kanssa Sundberg on käynyt monta tasaväkistä ottelua, mutta tällä kertaa kiinalainen maailmanlistan seitsemäs oli onnekkaampi.

­- Oli tosi  tiukka kamppailu, mutta en saanut itsestäni tänään riittävästi irti. Vastus oli aktiivisempi, kommentoi Sundberg otteluaan.

Matkassa olleen valmentajan, Jukka-Pekka Jokisen mielestä suomalaisella oli aavistuksen paremmat yritykset. Jaana sai varsinaisella otteluajalla viiden pisteen suorituksen uhrautumisheitostaan, mutta tuomaripäätöksellä se pyyhittiin hänen tililtään pois. Jos heitto olisi hyväksytty, Sundberg olisi mitä todennäköisimmin jatkanut toiselle kierrokselle painoluokan ykköstä, Japanin Nakamuraa ja vastaan. Tuota kohtaamista Sundberg olisi erityisesti halunnut.

Misato Nakamura veikin odotetusti sarjan voiton. Hopealle ylsi hänen maannaisensa Yuka Nishida, joka pitää rankingissa toista sijaa.

Jatkoajalla ehdittiin otella lähes neljä ja puoli minuuttia, kun kiinalainen onnistui kiepissään ja vei näin ottelun. He oli yrittänyt kieppiä pitkin ottelua, mutta Sundberg pystyi ne torjumaan, viimeistä lukuun ottamatta.

Katse kohti Pariisia

Runsaasti ottelukokemusta tuoneen Azerbaidzanin turnauksen jälkeen Sundberg kääntää jo katsettaan kohti Pariisin Grand Slamia, joka käydään kolmen viikon päästä.

 – Pariisin jälkeen on leiri ja siitä parin viikon päästä Grand Prix-turnaus Düsseldorfissa. Ennen noita turnauksia ehdin harjoitella jonkin verran kotimaassakin, Sundberg kertoo.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa