Sundberg viides Almatyssa, Reinvall hävisi voittajalle

Viimeinen olympiarankingiin laskettava judokilpailu käydään parhaillaan Kazakstanissa, kun Astanassa kisataan Grand Prix -osakilpailu.

Virallinen olympiaranking julkaistaa 30.toukokuuta ja sen osalta jännitetään Juho Reinvalliin mahdollista Euroopan maanosapaikkaa. Sundbergin mahdollisuus olympiapaikkaan on ns. kutsulla.

Jaana Sundberg sijoittui -52 kiloisissa viidenneksi voittuaan perjantaina kaksi ottelua ja hävittyään kaksi. Viimeisellä Euroopan maanosapaikalla ennen Almatya ollut Juho Reinvall puolestaan voitti yhden ottelun, mutta hävisi toisessa italialaiselle sarjan -60 kg yllätysvoittajalle.

Sundberg voitti helposti avausottelussa ipponilla Vietnamin Quynh Nguyen Thin ajassa 1.12. Toisessa ottelussa tuli puolestaan tappio Israelin juuri edellisviikolla Bakussa Grand Slamin voittaneelle Israelin Gili Cohenille yukolla. Cohen hävisi nyt turnauksen finaalissa Sveitsin Evelyne Tschoppille.

Sundberg pääsi jatkamaan keräilyissä, joissa voitti puolalaisen Karolina Pienkowskan varoitusten täytyttyä ajassa 3.43.  Pronssiottelussa Korean Sa Sol Park sai aikaiseksi yhden yukon arvoisen suorituksen, joka riitti hänelle mitalitilaan.

Jaana Sundberg:

- Tänään päivän saldona oli neljä hyvää matsia, vaikka kaksi päättyikin tappioon. Pääsin ekan kierroksen huililla ja toisessa oli vastassa vietnamilainen, jonka paketoin aika nopsaan sidontaan. 

- Puolivälierässä sain epäonnistuneesta yrityksestä eli mattoonvedosta varoituksen. Cohen pääsi vielä viemään viiden pisteen arvoisesti ja putosin keräilyihin. Puolalaista vastaan matsi meni mulle shidoilla 1-4, kun puolalainen teki huonoja yrityksiä, josta häntä varoitettiin.

- Pronssimatsin korealaista vastaan hävisin viiden pisteen kiepillä. Mulla oli matsissa muutama hyvä paikka mutta en saanut niitä hyödynnettyä. 

- Joka tapauksessa lähtökohtiin nähden päivän ottelut oli hyviä taisteluita ja annoin kyllä kaikkeni, mitä kropassa oli jäljellä. Ennen kisaa tiesin, että olen selkä seinää vasten olympiakarsinnan suhteen: finaalipaikka tai oikeastaan vain kisan voitto nostaisi minut rankingissa suoralle paikalle. Tänään sitä ei tullut ja nyt takki on kyllä aika tyhjä. Ei tässä auta kuin odottaa, millaisiksi lopulliset olympialistat muodostuvat.

Juho Reinvall voitti avausottelussaan varoituksin 1-0 venäläisen Aram Grigoryanin. Toisessa ottelussa vastaan olympiarankingissa juuri suomalaisen takana ollut italiaainen Elios Manzi. Manzi vei ottelun varoituksilla. Molemmilla ottelijoilla oli kolme varoitusta ennen kuin Reinvallille napsaistiin ratkaiseva neljäs ajassa 3.56. 20-vuotias tuore EM-pronssimies eteni aina finaaliin asti, jossa kukisti isäntämaan MM-hopeamiehen Rustam Ibrayevin kahdella yukolla.

Juho Reinvall:

- Tiukkaa taistelua olivat molemmat matsit. Venäläisen voitin hieman aktiivisempana yhdellä varoituksella, kun taas italialaisen kanssa tulos kääntyi toisinpäin. 

- Tuntui että parempaankin olisi tänään rahkeet riittäneet. Olympiapaikasta on liian aikaista sanoa vielä mitään. Oma työ karsinnan eteen on nyt tehty.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa