Sundberg viides Abu Dhabin olympiakarsinnassa

Judon olympiakarsinnat jatkuivat maanantaina Grand Prix-tasoisena Abu Dhabissa, jonne oli kokoontunut maailman kärki paikalle. Jaana Sundberg otteli kovassa seurassa viidenneksi.

 

Alle 52-kiloisissa otellut Riihimäen Judoseuran Jaana Sundbergilla oli ensimmäisellä kierroksella vastassa edellisten kisojen tavoin Tšekin Lucie Chytra. Ottelu oli jälleen tasainen ja varsinainen otteluaika mentiin ilman suorituspisteitä. Jatkoajan Sundberg sai ratkaistua viiden pisteen arvoisella uhrautumisheitolla.

 

Neljännesfinaaliin Sundberg sai vastaansa Puolan Marta Kuban. Ennakkoon oli tiedossa vastustajan vahva saman puolen käsiote. Alussa Sundberg oli otteen kanssa hankaluuksissa, mutta pääsi kuitenkin rytmiin kiinni. Myös tästä ottelusta tuli tasainen ja edessä oli pisteestä poikki -jatkoaika. Reilun minuutin ottelemisen jälkeen puolalainen pääsi jälleen omaan vahvaan otteeseen ja kuittasi voittoon tarvittavat viisi pistettä itselleen jalkaheitolla.

 

Grand Prix –kisoissa ei ole keräilyotteluita ja näin Sundberg sijoittui viidenneksi.

 

- Puolalainen olisi pitänyt ehdottomasti voittaa. Mokasin jatkoajan, kun lopetin tilanteen kesken, kommentoi Sundberg otteluitaan. Pitää olla tyytyväinen tähän viidenteen sijaan, vaikka vika matsi harmittaa ja mitali oli tarjolla. Alkuviikon olin kuumeessa, joten siihen nähden tyydyttävä suoritus.

 

-Vitostila toi kuitenkin lisää tärkeitä karsintapisteitä, koska minulla oli ennen tätä kolmesta kisasta tulos alla ja viisi parasta kisaahan lasketaan olympialistalle. Nyt pari viikkoa perustreeniä ja sitten otellaan Tokion Grand Slamissa, Sundberg kertoo.

 

Kisojen toinen suomalaisottelija Valtteri Jokinen hävisi alle 60-kiloisten avausottelunsa Venäjän Beslan Mudranoville 0-10.

 

- Tulos kertoo karumpaa kieltä kuin, miten matsi todellisuudessa sujui. Tasainen ottelu kovaa vastustajaa vastaan ratkesi venäläisen viimeisen minuutin pisteeseen, jota jouduin sitten suurella riskillä kuromaan kiinni, Valtteri Jokinen kommentoi otteluaan.

 

Mudranov voitti painoluokan.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa