Sundberg pronssille Abu Dhabissa

Jaana Sundberg on saanut vahvan vireen metsästäessään olympiakarsintapisteitä muiden maailman huippujudokoiden kanssa. Sunnuntaina heltisi erittäin tärkeä pronssisija Abu Dhabin Grand Prixistä ja Sundberg vahvisti asemiaan rankingissa, kun pahimpia kilpakumppaneita joutui Abu Dhabissa taipumaan jo ensimmäiseen otteluunsa.

Sundbergin hyvän vauhdin pysäytti Kiinan Hongmei He, jonka kanssa ottelu pysyi aivan viimeminuutille asti erittäinb tasaväkisenä. Sundberg tietää hyvin Hen vahvuudet ja pitää hänta hankalana voitettavana. Silti kiinalaisesta irtiso Sundbergille yksi 5 pisteen suoritus, mutta se ei riittänyt Hen seitsemää vastaan.

Päävalmentaja Mika Mukkulan mukaan finaalipaikka ei ollut todellakaan kaukana ja se on tässä vaiheessa erittäin hyvä merkki tulevia kisoja ajatellen.

-Erittäin tyytyväinen olo, etenkin kun tilille on tullut useita viidensiä sijoja ja nyt sentään mitali. Edellisessä kisassa en saanut yhtään heirttoa onnistumaan, mutta nyt niitä tuli. Gomezistakin irtosi hyvä sidonta heti heiton jälkeen, Jaana kommentoi.

Sundbergilla on nyt vahvat asetelmat lähteä vuoden kolmeen viimeiseen karsintaan. -Varaa on vielä kiristää, hän sanoi. 

Vahva aloitus  

Sundberg aloitti vahvasti. Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli Luxemburgin Marie Müller, joka on pitkään ollut olympiarankingissa vihreällä alueella eli matkalla kohti Lontoota, kun Sundberg on hengittämässä aivan niskaan. Sundberg haki tosissaan hyvää otetta ja parin minuutin kohdalla käsien ja jalkojen yhteispeli tuotti onnistuneen jalkapyyhkäisyn, josta päätuomari tarjosi jo ipponia, mutta kulmat säälivät luxemburgilaista ja osoittivat pienempää pistesuoritusta wazaria.

Suomalaisen hyvät otteet jatkuivat, mutta tuomarit rankaisivat varoituksella maahanvedosta.  Rangaistus ilmeisesti suivaannutti Sundbergin sen verran, että hän päätti lopettaa ottelun. Toiselle jalkaheitolle avautui paikka, kun ottelua oli jäljellä hieman runsas minuutti. Müller putosi jalkapyyhkäisystä suoraan selälleen, eikä tuomareilla ollut enää erimielisyyttä suorituksen tehosta. Selkeä ippon.

Toinen ottelu ei tarjonnut yhtään helpompaa vastusta. Sundbergin jatkomahdollisuuksia pyrki nyt murentamaan maailman rankinglistan nelonen, Espanjan Laura Gomez. Sundbergillä oli selkeä luottamus itseensä ja se näkyi vahvana yrityksenä hallita ottelua. Päävalmentaja Mika Mukkula yritti kahteen kertaan kiinnittää tuomareiden huomiota espanjalaisen tapaan vetää suomalaista mattoon ilman tekniikkaa, mutta tuloksetta. Sen sijaan Sundbergia varoitettiin yllättäen passiivisuudesta.

 Varoitus kytki taas ylimääräisen vaihteen päälle. Paljon harjoiteltu uhrautumisheitto tehosi sen verran hyvin, että Sundberg sai siitä suoraan pitävän sidonnan. Se toi tärkeän voiton ja avasi mahdollisuuden jatkoon. Voitollaan Gomezista Sundberg varmisti itselleen vähintään pronssimitalin.

Vatsataudille ippon Jokisesta 

Sundbergin lisäksi tatamilla olivat alle 66 kilon suomalaisottelijat Niko-Tapio Niemelä ja Antti Rintamäki. Paikalla olisi pitänyt olla myöa alle 60-kiloisten Valtteri Jokisen, mutta hänet kaatoi vatsatauti jo kotimaassa.

Sekä Niemelä että Rintamäki ottelivat erittäin aktiivisesti ja hyvin, mutta kummankaan ottelu ei miellyttänyt tuomareita. Molempien tilille tuli ensimmäisessä ja ainoaksi jääneessä ottelussa kaksi varoitusta. Ne toivat vastustajille 5 pisteen johdon ja samansuuruisen pistevoiton.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa