Sundberg niukoilla tappioilla viides Mongoliassa

Jaana Sundberg sijoittui viidenneksi Mongolian Ulan Batorin Grand Prix´ssä. Sundberg voitti yhden ottelun ja hävisi välierän sekä pronssiottelun mongolialaisille.

Avauskierroksella Sunbergilla oli -52 kg tutussa sarjassa huilikierros ja toisella vastaan asettui isäntämaan Kazakstanin Lanariya Mingazova, jonka suomalainen voitti aloituksesta tehdyn sumigaeshin johdettua sidontaan ja ipponiin.

Välierässä Sundberg kävi tasaisen ottelun isäntämaan Tsolmon Adiyasambuun kanssa. Varsinaisella otteluajalla ei pisteitä tehty.

- Jatkoajalla vastustaja tuli sylille ja yritin kääntää tilanteen itselleni. Mongolialainen vei kuitenkin tilanteen, Sundberg harmitteli.

Pronssiottelu niin ikään mongolialaista Bat-Erdene Baljinnyamia vastaan oli täysin suomalaisen hallintaa, mutta varoitukset ratkaisivat voiton kotimaan judokalle. Yritykset olivat suomalaiselle 7-2, mutta ottelun puolessa välissä samanpuolen otteesta saatu shido (varoitus) ratkaisi ottelun kovasta Sundbergin yrityksestä huolimatta.

- Ei kauheasti lämmitä, kun molemmat tappiomatsit olivat täysin voitettavissa. Nyt täytyy hakea päivästä jotain positiivista ja kääntää ajatuksia Venäjän Grand Slamiin parin viikon päähän. Onneksi ehdin täällä nyt haastaa mongolialaistyttöjä parin päivän ajan leirillä ja maksaa kalavelkoja, Sundberg kertoo.

Sarjan voiton vei Japanin Ai Shishime voitettuaan finaalissa Tsolmon Adiyasambuun (MGL). Pronssit menivät Bat-Erdene Baljinnyamille (MGL) ja Bundmaa Munkhbaatarille (MGL). 

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa