Kuvassa Jaana Sundberg ottelee MM-kisojen pronssiottelussa Japanin Yuki Hashimota vastaan. Kuva: IJF Media.

Sundberg ja Balatkhanov Tokion Grand Slamiin

Jaana Sundberg ja Vadud Balatkhanov ottelevat perjantaina (29.11.) Tokiossa judon Grand Slam –turnauksessa, joka on suomalaisten osalta vuoden viimeinen kansainvälinen ranking-turnaus.

Alle 52-kiloisissa otteleva Jaana Sundberg lähtee turnaukseen Kansainvälisen Judoliiton (IJF) rankingin neljänneltä sijalta. Mitalisijoituksella Sundbergilla on mahdollisuus nousta listalla jopa toiseksi. Listaykkönen Albanian Majlinda Kelmendin ylivoimaa rankingissa ei enää pysty kukaan uhkaamaan.

Alle 60-kiloisissa otteleva Vadud Balatkhanov otteli runsas viikko sitten pronssille alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa Bulgarian Samokovissa. Tokion Grand Slamissa vastus kovenee selvästi. Balatkhanov jatkaa kilpailun jälkeen Japanissa harjoitusleirillä muiden suomalaisjudokoiden kanssa.

Turnauksessa valmentajina toimivat päävalmentaja Pascal Tayot ja Seppo Myllylä. Kari Neuvonen on kutsuttu turnaukseen tuomariksi.

Kilpailun tulospalvelua ja nettitelevisiointia on saatavilla Kansainvälisen Judoliiton verkkosivujen kautta osoitteessa www.ijf.org.