Sovelletussa viisi kultaa Ruotsista

22 sovelletun judon suomalaisurheilijaa kävi Ruotsin Staffanstorpissa Malmön lähellä testaamassa ruotsalaisten, hollantilaisten ja yhden norjalaisen kisakuntoa ennen kesän koittamista. Vastustajien taidot olivat kohdallaan, mutta ei ollut valittamista suomalaistenkaan otteissa.

Kotiin saatiin tuomisiksi viisi kultamitalia ja saman verran hopeata. Kultaa taistelivat Mikkelin siskokset Kirsi ja Piia Komppa, Lahden Roman Isupov ja Kuopion Mikko Niskanen sekä Petri Huuskonen. Hopeaa ripustettiin kaulaan Mikkelin Pirjo Kompalle, Kuopion Merja Eskeliselle ja Henri Hiltuselle, Lahden Petri Kuusistolle ja Lappeenrannan Ville Lavinnolle.

Loput 12 kilpailijaa saivat ruotsalaisen käytännön mukaisesti pronssia huolimatta siitä, olivatko sarjassaan oikeasti pronssilla vai eivät. Onneksi suomalaisista suurin osa selvitti tiensä ansaitulle pronssille.

Suomalaiset kisakonkarit ottelivat erittäin hyvin ja täyttivät ennakko-odotukset. Vakiomenestyjien takaa tuli pari iloista yllätystä. Kuopion Sakuran Petri Huuskonen on noussut urheilijana pitkän harppauksen. Otteissa oli aikaisempaa päättäväisempää asennetta ja jalkapyyhkäisyt toimivat oivallisesti. Kultamitali irtosi hyvällä judolla. Toinen nousija oli Roman Isupov, joka pitkine jalkoineen löysi osotogarin tehon ja osasi myös käyttää sitä.

Staffanstorp judo open sovelletun suomnalaisjudokoille ensimmäinen ja viimeinen ulkomaan kisa- ja leirimatka tänä vuonna. Seuraava leiri ja kisa pidetään syksyllä Porissa.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa