SO-judokat valmistautuvat Ateenaan

Special Olympics maailmankisoihin Ateenaan ensi kesänä matkaava 13 urheilijan ja neljän valmentajan joukkue valmistautui 5.-6. helmikuuta Pajulahdessa muiden SO-lajien urheilijoiden kanssa tulevaan suurtapahtumaan.

Judokat keskittyivät harjoittelussaan erityisesti otteen saamiseen ja sen pitävyyteen sekä enioten käytetyn pystytekniikan, osotogarin jalostamiseen. Myös mattotekniikan perusasioita käytiin tarkasti läpi.

Kevään aikana SO-joukkueen judokat hakevat kisakuntoaan teholeiriltä Mikkelistä maaliskuussa sekä SM-kisoista Porvoosta huhtikuun alussa. Harjoittelua kotisaleilla tehostetaan entisestään ja toukokuun puolivälissä kokoonnutaan taas Pajulahteen tarkastamaan viime hetken kunto.

Suomen SO-judokoihin kuuluu kehitysvammaisia urheilijoita yli 20 eri paikkakunnalta. Judo sopii urheilumuotona ja kilpaurheiluna kehitysvammaisillekin erinomaisesti. Ne, joille pystyssä matsaaminen ei sovellu, ottelevat matossa ja aloittavat ottelunsa polviltaan. Kuristukset ja käsilukot on kielletty, samoin uhrautumisheitot, joskin taniotoshia alkaa arvokisoissakin näkyä parhaimpien eli ykkös- ja kakkostason judokoiden tekniikkavalikoimassa. Ainakin Kiinassa neljä vuotta sitten taniotoshit menivät läpi, joten Suomessakin taniotoshia on kotisaleilla käyty läpi varmuuden vuoksi.

Vuoden suurin urheilutapahtuma

Ateenasta odotetaan hienoa kisatapahtumaa, onhan se tämän vuoden suurin urheilutapahtuma maailmassa.  Mitalit eivät ole pääasia, mutta jokainen suomalaisjudoka haluaa mitalin saada, joten SO-kisat eivät siinä mielessä poikkea mitenkään vammattomien arvokisoista. Kiinan Shanghaissa Suomella oli vuonna 2007 yhtä iso joukkue. Tuloksena oli 10 mitalia ja mitaleitta jääneidenkin otteet olivat erinomaisia.

Ateenan kisat pidetään 20.6.-4.7. 2011. Neljä ensimmäistä päivää kuluu isäntäkaupungissa tutustumassa kreikkalaiseen elämäntapaan ja kulttuuriin. Suomalaisten isäntäkaupunkina toimii Kreetan Heraklion. Varsinaiset kisat alkavat 25.kesäkuuta. Suorituspaikat ovat pääosin vuoden 2004 olympialaisten ja paralympialaisten kilpailupaikkoja.
Suomen judojoukkueen koostuu kuudesta naisurheilijasta ja seitsemästä
miesurheilijasta. Naisista matkaan lähtevät Merja Eskelinen Sakura, Kuopio, Kirsi Komppa Mikkelin Judo, Piia Komppa Mikkelin Judo, Pirjo Komppa Mikkelin Judo, Jutta Kukkonen Kamiza, Lappeenranta ja Linda Naumann Hontai Judo, Helsinki.
Miesten joukkueessa ottelevat Teemu Heikkinen Sakura, Kuopio, Eetu Kakkonen Kamiza, Lappeenranta, Petri Kuusisto Lahden Judoseura, Mikko Niskanen Sakura, Kuopio, Teemu Partanen Kamiza, Lappeenranta, Toni Pylkkänen Kamiza, Lappeenranta ja Olli Virta Hontai Judo, Helsinki.
Valmentajina toimivat Eija Ihalainen Kamiza, Lappeenranta, Hanna Kokkonen Tikkurilan Judokat, Jukka Tarkiainen Mikkelin Judo ja Ilkka Valtasaari Lahden Judoseura.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa