SLU perusti neuvottelukunnan linjaamaan seuratoiminnan tulevaisuutta

Seurojen toiminnalle on kysyntää niin ihmisten kuin yhteiskunnankin suunnalta. Toiveita ja vaatimuksia on paljon, mutta palvelutarjotin seurojen tukemiseksi on hyvin hajanainen. Mikä olisi paras tapa auttaa ja tukea seuroja tulevaisuudessa? Ja ennen kaikkea, miltä seuratoiminta tulevaisuudessa näyttää?

Visio 2020:n myötä on todettu tarve järjestölliselle foorumille, jonka keskiössä on seuratoiminnan kokonaisuus – urheiluseuratoiminnan visio 2020. SLU on kutsunut koolle neuvottelukunnan pohtimaan seuratoiminnan tulevaisuutta.

Neuvottelukunnan tavoitteena on pohtia ja muodostaa näkemys siitä, miten seuratoimintaa pitäisi tulevaisuudessa tukea ja ohjata. Neuvottelukunnan puheenjohtajina toimivat SLU ry:n puheenjohtaja Timo Laitinen ja opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntajaoksen johtaja Harri Syväsalmi.  Neuvottelukunnan lisäksi seuratoiminnan tulevaisuuspohdintaan tullaan kutsumaan mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet.

Neuvottelukunta kokoontuu 1-2 kertaa vuodessa puolen päivän seminaariin.  Päivä koostuu valmistelluista esityksistä ja yhteisestä keskustelusta, jonka pohjalta pyritään tekemään liikuntapolitiikkaa tai laaja-alaista yhteistyötä suuntaavia kannanottoja ja esityksiä.

Neuvottelukunta kokoontuu ensimmäisen kerran perjantaina 11.11.2011. Neuvottelukunnan toimikausi päättyy vuoden 2012 lopussa.

Seuratoiminnan tulevaisuus 2020 -neuvottelukunnan jäsenet:

Laitinen

Timo

Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry (PJ)

Syväsalmi

Harri

Opetus- ja kulttuuriministeriö (PJ)

Aalto

Vuolanne

Antti

Työväen Urheiluliitto ry

Lisätietoja neuvottelukunnasta ja sen työstä: