Seppo Myllylä uuden huippuryhmän johtoon

Judoliitto perustaa huipulle tähtäävien urheilijoiden ryhmän, joka saa tehostettua tukea kansainvälisten valmiuksien kehittämiseen.

Valmennuspäällikkö Jaana Jokinen ja ryhmän tuleva valmentaja Seppo Myllylä esittelivät suunnitelman maajoukkueiden joululeirillä Varalassa Tampereella urheilijoille ja valmentajaseminaarin osallistujille. Leirillä alkoivat myös urheilijoiden haastattelut ryhmän muodostamista varten.

Ryhmään otetaan nuoria ja aikuisia judokoita, joilla on jo kansainvälisiä näyttöjä, valmius panostaa menestyksen edellyttämään harjoitteluun pitkällä tähtäimellä sekä halu sitoutua ryhmän toimintaan. 

Ryhmän urheilijoilta edellytetään suunnitelmallista ja tavoitteellista päivittäisharjoittelua, ja sen seurantaa. Sen ohjelmointiin he saavat käytännön apua tarpeidensa mukaan. Ryhmä saa myös   taloudellista tukea yhteisen kilpailu- ja leiriohjelman toteuttamiseen sekä asiantuntijapalveluihin. Ohjelmassa huomioidaan yksilöiden iän ja kehitystason mukaiset tarpeet.

”Ryhmän valintaperusteet ovat erilaiset kuin edustusjoukkueiden”, sanoo valmennuspäällikkö Jaana Jokinen. Arvokilpailuiden näyttökriteerit ja -kisat ovat samat sekä ryhmään kuuluville että siihen kuulumattomille urheilijoille.

Ryhmään voi pyrkiä ja nousta menestyksen ja motivaation perusteella myös myöhemmin. Ryhmän kokoaa ja sitä johtaa Myllylä, joka toi Suomen judolle menestystä päävalmentajana 1980- ja 1990-luvulla. Myllylä perehtyy nykyiseen maajoukkuetoimintaan kevään aikana leireillä ja kilpailuissa ja aloittaa varsinaisen valmennustyön vappuna pidettävien aikuisten EM-kilpailujen jälkeen.

Markus Pekkola palaa tällöin Antti Rengon tilalle alle 21-vuotiaiden maajoukkuevalmentajaksi ja pääkaupunkiseudun urheiluakatemian Urhean päivittäisvalmennukseen. Mikäli suomalaiselle judokalle aukeaa paikka Tokion olympialaisiin, Pekkola hoitaa olympiaprojektin loppuun asti.

Kevään aikana Mäkelänrinteen urheilulukion valmentajana toimii Mika Toroi, ja aikuisten maajoukkuevalmennukseen haetaan vahvistuksia alkuvuoden kuluessa. 

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa