Seitsemän judokaamme valmiina EYOF:en otteluihin Györissä (lisätty avausottelut)

Suomen kisajoukkueessa sunnuntaina alkaneissa Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla on mukana seitsemän judokaa., EYPF-kisat järjestetään Unkarin Györissä. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään neljännentoista kerran. Suomesta mukana on kokonaisuudessaan 69 nuoren joukkue.

Judojoukkue valmistautui kilpailuihin Slovakian Samorinissa ja on nyt valmiina kisapaikalla. Judokoiden ottelupäivät ovat tämän viikon keskiviikko ja torstai. Poikien joukkuekisa käydään lauantaina. Judossa on ennakkotietojen mukaan mukana ottelijoita peräti 46:sta eri maasta, mikä on muutama enemmän kuin pari viikkoa sitten EM-kisoissa.

- Joukkue on osoittanut hyviä otteita kevään European Cupeissa. Mitaliotteluihin eteneminen vaatii kuitenkin täydellistä onnistumista mutta tällä porukalla on hyvänä päivänä siihen täydet mahdollisuudet, mistä on osoituksena Djoukaevin finaalipaikka Romanian European Cupissa.

Nyt viimeistelyharjoituksissa on haettu terävyyttä ja hiottu omia vahvuuksia sekä totuteltu erittäin lämpimiin olosuhteisiin, kertoo joukkueen valmennusjohto Otto Faven ja Jaana Sundberg.

Kirkkonummen Judoseuran kasvatti Frida Laxen (48 kg) sekä Hontain Judon Susanna Sundberg (52 kg) ottelevat keskiviikkona Turpal Djoukaevin -60 kg (Hämeenlinnan Judoseura) ja Roope Korhosen -66 kg (Kajaanin Judokerho) tavoin.

Torstaina matolle pääsevät keskiraskaan sarjojen ottelijat, joissa Suomella on mukana kolme arvokisojen ensikertalaista: Katri Raveala -63 kg (Helsingin Chikara), Miska Pyykkö -73 kg (Lahden Judoseura) ja Sayd-Arbi Kubaev -81 kg (Tampereen Judo).

Miska Pyykkö odottelee kisoja luottavaisin mielin: 

- Precamp sujui hyvin erinomaisissa puitteissa hyvällä porukalla. Kunto alkaa olla kohdillaan kisojen kannalta ja jokainen matsi lähdetään voittamaan.

Lauantaina edessä on vielä poikien joukkuekilpailu, johon Suomi sai paikan viime vuoden EM-joukkuekisojen perusteella. Mukaan on valittu 11 parasta maata rankingin perusteella sekä kisojen isäntämaa. Joukkuekisan kaaviot arvotaan perjantaina.

Suomen judojoukkue Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla (EYOF) Unkarin Györissä:

Frida Laxen (-48 kg, Kirkkonummen Judoseura) 
Susanna Sundberg (-52 kg, Hontai Judo)
Katri Raveala (-63 kg, Chikara)
Turpal Djoukaev (-60 kg, Hämeenlinnan Judoseura)
Roope Korhonen (-66 kg, Kajaanin Judokerho)
Miska Pyykkö (-73 kg, Lahden Judoseura)
Sayd-Arbi Kubaev (-81 kg, Tampereen Judo)
Valmentajat: Otto Faven ja Jaana Sundberg

Olympiakomitean uutinen joukkueen valinnasta

Suomalaisten avausottelut EYOF:ssa Györissä keskiviikkona ja torstaina:

Frida Laxen (-48 kg) vs Paulina Szlachkta (Puola)
Susanna Sundberg (-52 kg) vs Geven Primo (Israel) [EM-hopeaa 2017]
Katri Raveala (-63 kg) vs Irene Camus Hernaez (Espanja)
Turpal Djoukaev (-60 kg) vs Artyom Ghalachyan (Armenia)
Roope Korhonen (-66 kg) vs Giorgi Chikhelidze (Georgia)
Miska Pyykkö (-73 kg) vs Dimitrije Nedeljkovic (Serbia)
Sayd-Arbi Kubaev (-81 kg) Marvin Belz (Saksa)

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa