Sedät ja tytöt heiluivat Finndai-shiaissa 7.2.2010

Olihan hulppea tunnelma Finndain ja kisaajien järjestämässä "judoshowssa" sunnuntaina Helsingin Kruunuhaassa 7.2.2010. Ehkä hienoimman näytöksen esittivät "daavid" ja "goljat"; Markus Mattsson ja Tuure Toivola, jotka ottelivat ensin samassa alkupoolissa hanteihin päättyneet jatkoaikamatsin ja tuplapoolin finaalissa vielä toisen kerran. "daavid" voitti tälläkertaan :))

Helsingin yliopiston Judoseura Finndai järjesti hienon "judoshown" sunnuntaina 7.2.2010. Niin... nämä olivat oikeat viralliset Kilpailut !!! Ne järjestettiin opiskelijafiiliksellä ja se näkyi kaikessa. Rentona kisana, jossa oli hulvattoman hieno osallistujakaarti. He. Finndai (me tuomarit) ja äänekäs yleisö järjestimme vallattoman iloisen kilpailun. Siitä kiitos kaikille paikallaolijoille ja varsinkin ennakkoluulottomille ottelijoille.

Iloista "hurlumhei" meinikiä. Taitavasti, tosissaan ja virne silmäkulmassa ! Judoa viihdyttävimmillään. Harvoin minulla on ollut yhtä hauskaa judokisoissa kuin tänään !

Allaoleva juttu on osin lainattu valmentaja, tuomari, seuratoimija ja nyt myös kipailija Marko "Tankki" Laaksosen kirjoituksesta Kirkkonummen Judoseuran sivuilta. Kisoissa "Tankkia" valmensi poika Eetu :)

Toivon, että tunnelma kisoista välittyy teille kaikille myös allaolevasta, osin lainatusta ja lyennetystä jutusta, jonka kuvista osa on Kirkkonummen Judoseuran ja osa Heikki Lähteenkorvan ottamia.

Tuloksiin pääset painamalla tästä >>

Alkuperäinen juttu löytyy painamalla tästä >>

-------------------------------------------------------------------------------
Marko "Tankki" Laaksonen joutui lunastamaan laulujensa lunnaita ja osallistui sarjaan -100 kg - ensimmäisiin virallisiin otteluihinsa sitten vuoden 1993.

Ensimmäsessä ottelussa Tikkurilan Samuli Havas heitti ensin yokon tomoe-nagella ja tämän Tankki vielä pääsi kuittaamaan tani-otoshilla. Sitten Havas uusi tomarinsa ja Tankki pääsi näyttämään alastulotaitojaan ja ennen kaikkea notkeuttaan tulemalla siltaan alas. Paha kyllä silta ei kuulu notkeudestaan tunnetun Tankin normaaleihin temppuliikkeisiin, ja aiheutti lievää pakotusta alaselässä.

Toisessa ottelussaan Tankki heitti Lohjalaista vastustajaansa esin haraimakikomilla yokon arvoisesti ja sitten ipponin arvoisesti okuri-ashi-barailla. Palkinnoksi Tankille annettiin kiikarit, jotka tulevatkin tarpeeseen erityisesti tuomaritoiminnassa.


Voi olla, että seuraaviin kisoihin kuluu taas aikaa, jollei nyt sitten jokin uhonpuuska väärän aikaan ja väärien korvien läsnäollessa taas johda siihen, että muuta vaihtoehtoa säilyttää kasvonsa ei enää ole.

Markus "Make" Mattsson (66 kg) huudatti yleisöä voittamalla miesten avoimen painoluokan: erityisesti kaksi voitto-ottelua Rauman Tuure Toivolasta (117 kg) olivat todellisia taistelumatseja puolin ja toisin. Näitä matseja oli mukava katsella!

------------------------------------------------------------------------------

Mitäpä tuohon lisäämään :)

- ErkkiUutiskategoria

Jaa Facebookissa