Samuli Viitanen ainoana suomalaisjudokana EM-kisoihin

Suomen kisajoukkueen tällä viikolla käytäviin judon EM-kilpailuihin kutistui lopulta vain yhden urheilijan, Samuli Viitasen, kokoiseksi. EM-kisat otellaan Puolan pääkaupungissa Varsovassa 19.-23.4.

-90 kilon sarjassa 24-vuotias tamperelainen Viitanen ottelee lauantaina 22.4., jolloin ottelut käynnistyvät kello 13 ja finaaliottelut kello 17. Arvonta tapahtuu keskiviikkoiltana. Mukana EM-kisoissa on noin 400 judokaa kaikkiaan 42:sta eri maasta. Kisapaikkana on Torwar Arena. Rion viime vuoden olympiamitalisteista mukana on peräti kolmetoista.

Viitanen on valmiina kevään huipennukseen.

- Valmistautuminen on mennyt hyvin. Puolan kisan jälkeen olen saanut onnistuneen eheän treenijakson ja olen pysynyt terveenä. Viimeisellä leirillä pari viikkoa sitten Unkarissa judo kulki tosi hyvin. Nyt vain koetetaan pysyä terveenä loppuun saakka ja saada tuotua paras mahdollinen Samuli EM-tatamille.

Viitanen toteaa EM-kisojen olevan itselleen tärkeä tapahtuma ja kevään huipennus.

- Vaikka maailman rankingin kannalta EM-kisat eivät ole samanlainen pistesampo kuin esimerkiksi MM-kisat, on kilpailulla todella suuri itseisarvo, Viitanen kertoo.

- Odotan yltäväni suoritukseen johon voin olla itse tyytyväinen, suomalaisjudoka tiivistää tavoitteensa.

Tuttuun tapaan suomalaisedustajana kisoissa nähdään myös lukemattomissa arvokisoissa tuomaroinut Veli-Matti Karinkanta. 

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa