Juho Reinvall on valmiina uransa hienoimpiin kilpailuihin olympiatatamilla. (Kuva: Olympiakomitea)

Reinvall olympiatatamilla perinteiden jatkajana lauantaina

Suomen yhtenäisenä aina Münchenin olympialaisista 1972 kestänyt judokoiden sarja jatkuu lauantaina Riossa, kun Juho Reinvall ottelee 60 kg sarjassa.

- Kunnia olla osa jatkumoa, jossa Suomella on ollut judoedustaja joka kerta vuodesta 1972 alkaen. Olympiapaikan saavuttaminen oli urani kohokohta, joten ei minulla ole täällä mitään hävittävää, Reinvall kertoi joukkueen tiedotustilaisuudessa Rion olympiakylässä torstaina. 

Miesten kevyimmän painoluokan edustajamme kohtaa olympia-avauksessaan lauantaina iltapäivällä Suomen aikaan voittajan ottelusta Tsogtbaatar Tsend-Ochir MGL - Jose Ramos GUA (klo 16). Kumpaakaan Reinvall ei ole aiemmin kohdannut.

Mongolialainen oli viime MM-kilpailuissa Astanassa 2015 yhdeksäs ja hän on tämän vuoden Aasian mestaruuskilpailujen pronssimies. Guatemalalainen puolestaan sijoittui MM-kisoissa 17:nneksi. Reinvallin ottelu on kello 16 Suomen aikaa alkavan ottelutapahtuman neljäs tatamilla 1.

Mongolialainen ottelee vasen kylki edellä. Hän lyö kahvaotteesta lonkkaheittoa ja sitten vastakkaiseen suuntaan uhrutumisheitto sumigaeshia. Hän on myös jonkin verran herkkä keräämään varoituksia väärästä hihaotteesta (pistol-grip).

Guatemalan mies menee oikea jalka ja kylki edellä. Ei mikään pistesuoritusten tekijä, voittanut otteluitaan lähinnä varoituksin.

Voitolla Reinvallin seuraava vastustaja tulisi otteluparista Won-Jin Kim KOR - Elios Manzi ITA. Korealainen on kaksien edellisten MM-kisojen pronssimies ja hallitseva Aasian mestari, kun taas italialainen EM-kisojen pronssimies ja mm. Almatyn GP-voittaja tältä vuodelta. 

Almatyssa Manzi pudotti puolivälierissä Reinvallin jatkosta. Kimin Reinvall kohtasi puolestaan helmikuussa Düsseldorfin GP:ssä, jossa korealainen oli parempi.

60 kilon sarjassa mukana on 35 judokaa. Kuusi judokaa aloittaa ottelut 1. kierrokselta ja loput 29 2. kierrokselta.  Kaikki ottelut käydään lauantaina.


Njie tatamilla maanantaina

Helsingin Judosportia edustava Faye Njie edustaa puolestaan Riossa 73 kiloisissa Gambiaa. Sarja kilpaillaan maanantaina 8.8.

Njie kohtaa avauskierroksen ottelussaan Kazakstanin 19-vuotiaan Didar Khamzan. Khamzan on tuore Aasian mestaruuskisojen hopeamitalisti. 

Voittajalle on luvassa toiselle kierrokselle vastaan Azerbaidjanin Rustam Orujov, sarjan Euroopan mestari tältä vuodelta. 

Judo Rion olympiasivuilla

Juhon esittely Olympiakomitean kisaesitteessä

 

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa