Pisteet jäivät saamatta Amsterdamin GP:stä

-Nyt olisivat olympiakarsintapisteet olleet tarpeen, mutta ne jäivät saamatta. Hyvistä otteista ja yrityksestä huolimatta kokonaisuudesta jäi hieman valju fiilis, kommentoi Judoliiton päävalmentaja Mika Mukkula judohuippujemme uurastusta Amsterdamin GP-turnauksessa lauantaina. valmennusjohdon mielissä välkkyi vastaava Hollannin turnaus viime vuonna, jolloin Jaana Sundberg otti komeasti kultaa.

Erityisesti pisteitä olisivat tarvinneet Valtteri Jokinen, Jaana Sundberg ja Johanna Ylinen. Jokinen ja Sundberg ylsivät kovatasoisessa turnauksessa yhteen otteluvoittoon, mutta Ylisen tie korkeammalle katkesi ensimmäiseen otteluun Ranskan Clarisse Agbegnenouta vastaan.

Ylisen henkilökohtaisella valmentajalla Manne Isorannalla oli ihmettelemistä, kun ranskalainen sai heittoyrityksensä alun onnistumaan, mutta Ylinen tuli tatamin pintaan vatsalleen. Tuosta ei pitäisi pisteitä herua, mutta ranskalaiselle osoitettiin 5 pisteen yukoa.

Ylinen pääsi kahdesti kunnolla nostamaan vastustajansa syliin ja paiskaamaan tämän tatamiin selkeästi kyljelleen, mutta tuomaria suoritukset eivät vakuuttaneet. Ranskalaiselle sen sijaan annettiin toinen viiden pisteen suoritus ja saman tien ottelun voitto.

Ottelemattomuus näkyi 

Lontoon olympiatatamille ankarasti yrittävä Valtteri Jokinen on pienten loukkaantumisien takia ollut kilpatatameilta juuri sen verran kauan sivussa, että ottelemattomuus näkyi Amsterdamissa.

USA:n Nicholas Kossor kypsyi Jokisen viisaaseen taktiikkaan ja otti itselleen kaksi varoitusta, joilla myös hävisi ottelun. Toisessa ottelussaan Georgian kovaa Amiran Papinashvilia vastaan Jokinen erehtyi ottelualueen ulkopuolelta työntämään vastustajaansa niin, että tälle aukesi loistava paikka jalkaheitolle. Se tehosi ipponin arvoisesti ja Jokisen taival päättyi.

Jokisen kanssa samassa alle 60-kiloisten painoluokassa otellut Juho Reinvall osoitti kypsää harkintaa. Latvian Andrejs Magers oli entuudestaan tuttu vastus, jolle oli aktiivisella yrittämisellä helppo saada passiivisuusvaroituksia. Taktiikka pelasi ja Reinvall otti voiton pistein 5-0.

Japani Hirofumi Yamamoto sen sijaan oli jo tuntuvasti vaikeampi pala, eikä Reinvall saanut japanilaisesta juuri muuta kuin huonoja otteita. Niistä kertyi kolme varoitusta ottelun voitto Yamamotolle 7-0.

Miehissä vielä Antti Rintamäki alle 66-kiloisissa sai tililleen yhden voiton  kukistettuaan Botswanan Advent Monyatsiwan helponnäköisesti ipponin arvoisesti. Helppous oli sitten jo kauempana Slovenian Rok Draksicia vastaan. Rintamäen aktiivisuus oli hyvää, mutta lievä huolimattomuus kostautui eikä slovenialainen jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä.

Yritystä ilman pisteitä

Jokisen tavoin lähinnä olympiapaikkaa oleva Jaana Sundberg tunnusteli ensimmäisessä ottelussaan tuntemattoman kazakhstanilaisen Kelbet Nurgazinan taktiikkaa aina viimeiselle minuutille asti. Sundbergin vahva ja määrätietoinen tyyli tuotti vastustajalle nopeasti kaksi varoitusta ja lopulta onnistunut jalkaheitto tuotti 7 pistettä. Lopun ajan Sundberg käytti viisaasti voiton varmisteluun.

Kun seuraavaksi vastaan astui kosovolainen Majlinda Kelmendi, .luvassa oloi tiukka ja tasaista otetaistelua. Nuori ja vahva kosovolainen ei antanut Sundbergille tilaa omaan otteesensa, vaan kamppaili rajusti vastaan.

Tioukka taistelu tuotti Sundbergille varoituksen maahanvedosta ja ottelun loppupuolella Kelmendi sai epäselvässä taistelutilanteessa 7 pisteen suorituksen. Lopun ajan Kelmendi varmisteli pistejohtoaan niin ankarasti, että tuomari heltyi antamaan hänelle passivisuusvaroituksen, kuitenkin vasta, kun otteluaikaa oli jäljellä yksi sekunti.

Sunnuntaina vuorossa on Samuel Mäki, joka kohtaa avauksessaan Ruotsin Marcus Nymanin.Uutiskategoria

Jaa Facebookissa