Pihla Saloselle otteluvoitto alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa Porecissa

Alle 21-vuotiaiden EM-kilpailujen avauspäivän suomalaisista olivat tulessa Pihla Salonen ja Erika Vauhkonen. Kilpailun avausta oli jouduttu lykkäämään iltapäivään, kun tiukan koronaprotokollan edellyttämiä koronatestituloksia oli jouduttu odottamaan. Kilpailut käydään Kroatian Porecissa.

Alle 52-kiloisissa ottelevan Pihla Salosen avausvastustajaksi tuli Italian Kenya Perna. Ottelu alkoi Salosen hallinnalla. Muutamasta ensimmäisestä aloituksesta Salonen sai aikaiseksi vahvoja hyökkäyksiä. Hieman ennen ottelun puoliväliä Salonen käänsi hyökkäyksensä suuntaa ja vei Pernan näyttävästi selälleen ipponin arvoisella kouchigari-jalkaheitollaan.

Toiseen otteluunsa Salonen sai vastaansa avauskierroksen vapaalla päässeen Puolan Marta Kurasin. Ottelu alkoi tasaisena ja molemmat ottelijat saivat hyökkäyksiä. Kun ottelua oli käyty puolitoista minuuttia, Kuras onnistui ipponin arvoisesti jujigatame-käsilukossaan. Näin vielä viimeistä vuottaan alle 18-vuotiaissa ottelevan Pihla Salosen ensimmäisen alle 21-vuotiaiden EM-kilpailujen saldoksi tuli yksi otteluvoitto.

Alle 57 kilon sarjassa Erika Vauhkonen kohtasi avausottelussaan Venäjän Natalia Elkina. Venäläinen pääsi vahvoihin otteisiin ja heitti Vauhkosta wazarin arvoisella uchimatallaan, kun ottelua oli käyty puoli minuuttia. Ottelun viimeisen minuutin alkaessa Elkina onnistui toistamiseen wazarin arvoisesti uchimatassaan ja näin Vauhkosen tie turnauksessa nousi pystyyn avausottelussa.

Alle 21-vuotiaiden EM-kilpailut jatkuvat torstaina, jolloin suomalaisista otteluvuoroon tulevat Venla Laiho (63 kg), Turpal Djoukaev (73 kg), Roope Korhonen (73 kg) ja Eetu Ihanamäki (81 kg).

Koronapandemiasta ja sen aiheuttamasta tiukasta koronaprotokollasta huolimatta alle 21-vuotiaiden EM-kilpailuissa on kilpailijoita jopa hieman enemmän kuin vuoden takaisissa EM-kisoissa. Osallistuvia maita sen sijaan on muutama vähemmän.

Alle 21-vuotiaiden EM-kilpailujen online-tulosseuranta ja netti-TV-lähetys on seurattavissa Euroopan Judoliiton verkkosivujen kautta osoitteessa www.eju.net

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa