Pihla Saloselle hopeaa Portugalin Eurooppa cupista

Kuumassa Coimbran kesässä jatkettiin U21 ikäluokkien Eurooppa cupia. Kuumat oltavat järjesti myös Suomen Pihla Salonen vastustajilleen. Pihla otteli itsensä hopealle sarjassa -57 kg, jossa oli 30 kilpailijaa.

Pihla eteni vakuuttavalla tavalla finaaliin. Ensimmäisessä ottelussa Perez Pacheco sai tunnustaa Pihlan ipponin arvoisesti paremmaksi.

Toiseen otteluun asteli Venäjän Borisova, jonka Pihla lennätti hienolla ura-nagella mattoon, niin että mahdolliset kultapaikat irtosi varmasti hampaista. Puolivälierässä oli jo tiukempaa vääntöä Itävallan Grabneria vastaan, joka taipui kuitenkin 10-0 varoitustilin täytyttyä. Semifinaalissa Espanjan Garcia Martin koki maan naisensa kohtalon ja mitenkäs muuten kuin ippon tappiolla. Finaalissa vastaan asettui Italian Toniolo ja Pihlan hyvä olo katosi, kun italiatar vei Pihlan lonkasta waza-arin arvoisesti ja voitti siis sarjan. Hopea ei kuitenkaan ollut häpeä. Pihla kommentoi tuoreeltaan: “En löytänyt lääkkeitä vastustajan kaulus käden kontrolliin. Monipuolisuutta olisin kaivannut lisää itseltäni. Syliltäkin olisi voinut yrittää enemmän ja pari hyvää paikkaa olikin. No ensi kerralla sitten” Pihla totesi tyytyväisenä päiväänsä.

Samassa sarjassa toinen edustajamme Erika Vauhkonen otti isäntämaan Brasista ippon voiton golden scoressa. Molemmat yrittivät aktiivisesti, mutta Erikan kondis oli lopulta kovemmalla tasolla kuin portugalilaisella. Toiseen matsiin vastaan asettui alppimaan Sveitsin Gertsch, joka näytti syöneen kyllä kiltisti fonduensa kotona. Voimaa tuntui olevan kuin pienessä alppikylässä ja sveitsiläinen veikin Erikan vahvalla kosoto-kagella ipponin arvoisesti tatamiin. Sveitsiläinen voitti poolinsa ja näin Erika keräilyihin, jossa kuitenkin harmittavasti tappio Latvian tytölle.

Ainoa miesedustajamme oli Santeri Hakkarainen alle 81 kg:n sarjassa. Vastaan tuli Tsekin Pfaf, jonka hankalat otteet tuottivat Santerille vaikeuksia. Kaveri ohjasi Santerin käsiä ristiin ja löi matalaa tai-otoshia tasaiseen tahtiin.Voittoon riittäneen waza-arin Tsekki kaivoi rullista. Santerin tie päättyi tähän yhteen matsiin, mutta oppina ja opetuksena nyt jäi taskuun ote taistelun ja otteiden purkamisen merkitys.

Seuraavia koitoksia kohden vaan selkä suorana. 

EJU on laittanut maille osallistujamäärään rajoitukset kisaajien lukumäärän suhteen ja tässä on valmennuksella sitten miettiminen kun joukkueita kasataan.

Mitalitilastolla mitaten näiden kisojen hallitsevat maat olivat Venäjä, Hollanti sekä Italia. Onnittelut Pihlalle mitalista ja kohti uusia koitoksia koko Suomen jengi.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa