Pieni suomalaisjoukkue Oxelösundissa 2.4.2011

Tänä vuonna ES-alue ei järjestänyt reissua Ruotsiin. Onneksi meillä on oma-aloitteisia ihmisiä, jotka menevät omin päin hakemaan hyviä otteluita ja menestystäkin.

Etelä-Suomen alue on tehnyt kevätreissun Ruotsin Oxelösundin Sörmlandsträffettiin niin kauan kuin minä muistan. Itsekin olen ainakin ollut noin 15 reissulla mukana. Tänä vuonna reissua ei merkitty alueen toimintasuunnitelmaan eikä isolla joukolla lähdetty matkaan.

Nokialaiset ovat myös vuosikausia käyneet "träffetissä" ja niin nytkin. Etelä-Suomalaisista Susanna Sairanen, Jouni Miettinen, Claudia Miettinen, Pyry Halonen ja Emil Eronen tekivät kaikki omatoimimatkan. Suurimmalla osalla reissu alkoi perjantaina yölaivalla Turusta. Herätys Tukholmassa 06:30, pikapikaa 130 kilometrin siirtymä Oxelösundiin, punnitus ja kisoihin. Kotimatkalle ilta viideltä-kuudelta. Yölaivalla Tukholmasta Turkuun ja kotona sunnuntaina puolen päivän maissa. Aika kompakti reissu!

Kisa on vuosi vuodelta hieman pienentynyt. Toissavuonna kisaajia oli nelisensataa, viime vuonna kolmisensataa ja tänä vuonna noin 260. Viimevuoden taso varsinkaan pojissa ei tyydyttänyt ja siksi TehoTiimi reissu tänä vuonna jäi väliin.

Tyttöjä ja naisia Ruotsissa on kivasti ja taso sopiva.

Claudia Miettinen -52 kiloa otteli alle 15-vuotiaissa tytöissä neljä ottelua, joista kolme voittoa. Tuomisina pronssi yhdeksän tytöt sarjasta. Lisäksi Claudia matsasi myös alle 17-vuotiaissa tytöissä. Sielä kolme ottelua, joista yksi voitto ja kaksi tappiota. Tuplapoolista myös pronssi kotiin tuomisina. Hieno suoritus 13-vuotiaalta "tytön tylleröltä" :))

Susanna Sairanen - 57 kiloa jätti aikuisten SM-kisat väliin ja lähti hakemaan lahden takaa hyviä otteluita uudessa painoluokassaan. Alle 20-vuotiaissa neljä ottelua joista kolme voittoa. Ruskea ja mustavöisten täyttämässä viiden poolissa tuloksena hieno pronssi. Naisten alle 57 kg:n sarjassa  kolme pirteää ottelua ja tuloksena hopeaa ja makeita päänahkoja mustavöisistä kilpasiskoista!

Pojatkaan eivät päässeet helpolla.

Pyry Halonen - 55 kiloa sai rahalleen täyden vastineen. Alle 17-vuotiaiden poikien kahdeksan ottelijan tuplapoolista tuli otteluita mukavasti. Neljä voittoa ja 5-0 tappio finaalissa. Arvokas hopea Pyryn kaulaan. Riku Palmroth Nokialta otteli pronssille alle 15-vuotiaiden poikien alle 42 kiloisissa. Muilla pojilla kyyti oli selvästi kylmempää

Ensi vuonna täytyy harkita tarkkaan, otammeko reissun uudelleen Etelä-Suomen matkaohjelmaan. Varsinkin tytöille reissusta voisi olla hyötyä.  Pannaan harkintaan :)

Tulokset kaavioineen, tilastoineen yms. löytyvät tästä linkistä Kisassa oli käytössä Suomessa kehitetty JudoShiai järjestelmä :)

Teksti: Erkki Jokikokko
Kuvat: Sieltä sun täältä :)


Jälkikaikuja nimim. "oxelösundissa kävijä"
Tervehdys Erkki,
 
    vielä muutama sananen Sörmlandsträffenistä.
 
    Judoshiai toimi siellä hyvin, vain yksi tuntemattomasta syystä ollut katko sattui, kesto noin 15 min. Sarjojen vaihto tatamilta toiselle sujui hyvin. Kuulutuksia ei ollut, vaan he olivat nostaneet puoleen väliin salia kaksi valkokangasta, johon kahdella tykillä heijastettiin JS:n ottelulistaa. Näkyvyys  oli hyvä jopa salin kulmiin. Hassua sen sijaan oli, että punnitus hoidettiin perinteisellä kynä-paperi -menetelmällä, eikä painoja näköjään kirjattu mihinkään, sillä "pojan" poolissa kolmen kaverin ottelut menivät sopivasti ristiin ja sitten käytiin pikaisesti uudelleen puntarissa järjestyksen selville saamiseksi.
 
    Tällä kertaa kisa vedettiin kolmella tatamilla, syynä tähän oli suomalaisten kotiinjäänti. Itse epäilin millaiseksi osanottajamäärä muodostuu, kun alkuun oli vain iltapunnitus, mutta kun suomalaisille sallittiin aamupunnitus niin muutkin saivat sen, vaikkakin ilmoitus tuli aika myöhään.  Nyt sallittiin osanotto kahteen sarjaan, mikä lisäsi hieman osaottajamäärää. Osanottajakato oli Suomesta (minulle mainittiin pari kertaa aiheesta) ja Etelä-Ruotsista oli selkeästi vähemmän väkeä liikkeellä.
 
    Mielestäni sekä B-tytöissä että -pojissa ottelut olivat aika hyvätasoisia, varsinkin poikien 60 ja 66-kiloiset. C-ikäisissä kehitystä on tapahtunut parempaan suuntaan, ruotsalaiset ovat saaneet lisää ottelurutiinia, mitään läpihuutojuttuja eivät ottelut olleet.
 
    Jos ensi vuonna retkeä suunnitellaan, niin pitää ehkä miettiä kohderyhmää tarkemmin, kuten jo mainitsit tytöt ja B-ikäisistä vähintään kakkosketju, varsinkin jos pääsee ottelemaan myös A-ikäisissä. Ja myydään sillä sillä, että vain harvassa sarjassa voi jäädä vain yhteen matsiin. Näin kyllä valitettavasti kävi muutamassa B-poikien sarjassa.
 
    Omasta mielestäni matkan kesto ei ole ongelma, meripäivähän on pelkkää lepoa ja kisapäivä on mukavan kiireetön. Ajateltiin mennä ensi vuonnakin.
 
   Uutiskategoria

Jaa Facebookissa