Päivi Tolppaselle EM-pronssia

Suomen mitaliketju ei katkennut näkövammaisten Euroopan judomestaruuskilpailuissa, sillä Päivi Tolppanen taisteli alle 63-kiloisissa pronssia. Mitali on hyvinkääläiselle judouransa ensimmäinen.

- On aivan eri asia voittaa yksilötasolla EM-mitali kuin joukkuekilpailuissa. Olen ollut maalipallossa mukana Suomen joukkueessa ja voittanut mitaleja, mutta arvostan yksilölajien arvokisamitalin aivan eri kastiin, iloinen Päivi Tolppanen kommentoi mitali kaulassaan.

Ensimmäiseen otteluunsa hän sai vastaansa Turkin Nazan Akinin. Ottelu eteni vauhdikkaasti, ja ajassa 1.50 suomalaisen heitto paukahti kohdalleen.

- Tuttu tyttö hän oli, mutta piti alussa vähän jumpauttaa ennen kuin heitto lähti. Yritin heittää häntä oikealle, mutta valmentaja huusi että kokeilisin toiseen suuntaan. Sinnehän se heitto sitten lähti, Tolppanen kiitteli maton reunalla ohjeita jakanutta Paula Toroita.

Semifinaalissa oli vastassa Ruotsin Nicolina Pernheim. Ruotsalaisen heitti Tolppasen ihastelemaan tatamin pintaa ja otti vielä tiukan sidonnankin perään. Aikaa kului vain reilu puoli minuuttia. Pernheim voitti lopulta EM-kultaa selvään tapaansa.

- Tiesin mitä hän tekee ja odotin tuttua tekniikkaa, mutta sieltä tulikin jotain muuta.

Tappion myötä Tolppanen joutui pronssiotteluun, jossa mitalia himoitsi myös Turkin Serife Koseoglu. Naisten kohtaamiset ovat aikaisemmin päättyneet suomalaisen voittoon, ja sitä ketjua Tolppanen jatkoi nytkin. Reilun minuutin jälkeen hän heitti seitsemän pisteen arvoisasti ja puoli minuuttia myöhemmin Tolppanen sai heitollaan täyden ipponin.

- Vaikka olenkin voittanut hänet aikaisemmin kahteen kertaan, niin ylimielisesti ei matsiin voi mennä. Valmistauduin huolella ja tässä on tulos, Päivi Tolppanen heilutteli mitaliaan. Tällä saavutuksella on merkitystä myös Paralympialaisiin kerättävien pisteiden kannalta. Valmentaja Paula Toroi laskeskeli, että Päivillä on kasassa vaadittavat pisteet. Täysi varmuus asiaan saadaan lähiviikkoina, kun selviää Pan-Amerikan kilpiluissa menstyneiden judokoiden sijoitukset.

Lue lisää järjestäjien sivuilta.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa