Kuvassa Päivi Tolppanen Lontoon paralympiatatamilla.

Päivi Tolppanen näkövammaisten MM-kisoihin

Judon näkövammaisten MM-kilpailut otellaan USA:n Colorado Springissä 1.-7.9.2014. Suomen joukkue kutistui viime hetkellä yhteen urheilijaan, kun paralympialaisten kaksinkertainen pronssimitalista Jani Kallunki joutui jättämään kisan väliin uusiutuneen niskavamman vuoksi. Suomea kilpailussa edustaa viime vuoden EM-pronssimitalisti Päivi Tolppanen.

Alle 63-kiloisissa ottelevan Päivi Tolppasen tavoitteena on parantaa edellisten MM-kisojensa viidettä sijaa ja avata Rio de Janeiron paralympiakarsinnan pistetili.

-Näissä kisoissa nähdään oikeastaan ensimmäistä kertaa Lontoon jälkeen ketkä ovat vielä mukana leikissä ja tosissaan tavoittelevat paikkaa kisoihin. Sarjassani Amerikan edustus on tunnetusti ollut erityisen kovaa ja Lontoon mitaliotteluissa nähtiin edustajat mm. Kuubasta, Venezuelasta ja Brasiliasta, kertoo Päivi Tolppanen ennen kisoihin lähtöä.

-Näihin MM-kisoihin Päivi on päässyt valmistautumaan todella hyvin. Päivin tekniikka ja judotaidot ovat kehittyneet niin hyviksi, että kisoihin valmistavat lyhyet ja nopea tempoiset otteluharjoitukset voidaan ottaa riittävillä tehoilla, kommentoi Tolppasen valmentaja Paula Toroi.

Päivi Tolppasen ottelut käydään perjantaina 5.9. Valmentajana kilpailussa toimii Paula Toroi.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa