Kuva: Aliisa Piirla, Suomen Judoliitto.

Päävalmentaja vaihtuu syyskuun alusta

Päävalmentaja Pascal Tayotin sopimus päättyy elokuun lopussa pidettäviin MM-kisoihin. Seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi tehtävään on nimitetty Jaakko Saari.

"Pascal Tayot toi uutta virtaa maajoukkuevalmennukseen. Tarvitsemme kuitenkin päävalmentajalta enemmän läsnäoloa ja saavutettavuutta", sanoo valmennusvaliokunnan puheenjohtaja Annikka Mutanen. Ranskalainen Tayot on asunut kautensa ajan Barcelonassa. 

50-vuotiaan Tayotin 57-vuotias seuraaja jyväskyläläinen Jaakko Saari edusti Suomea arvokisoissa ja olympialaisissa 1970- ja 1980-luvulla ja on sen jälkeen toiminut maajoukkuevalmennuksessa usean päävalmentajan aisaparina. Hän pääsee nyt toteuttamaan tuolla näköalapaikalla syntynyttä näkemystä.

"Koska nykyisellä toimintatavalla ei ole saatu enempää tuloksia, muutoksia pitää tehdä", Saari sanoo. Tavoitteena on tehostaa erityisesti kotimaassa tapahtuvaa harjoittelua yhteistyössä muiden valmentajien kanssa.

"Vaikka leiritystä on paljon, suurimman osan ajasta urheilijat treenaavat kotisalilla. Siellä tehtävä työ on ensiarvoisen tärkeää."

Yksi uuden päävalmentajan keskeisistä tavoitteista on myös kasvattaa ja laajentaa kansainvälisellä tasolla kilpailevien aikuisten joukkoa.

Uutiskategoriat

Jaa Facebookissa