Kuva: Boris Teofanovic / EJU Media

Otteluvoittoja Varsovan European Openista

Varsovan European Open -turnauksen avauspäivänä suomalaisista oli mukana kolme alle 66-kiloisten ottelijaa Elias Körkkö, Luukas Saha ja Henri Määttä. Körkkö ja Saha nappasivat kaksi otteluvoittoa mieheen. Määttä joutui tyytymään avaustappioon.

Elias Körkön avausvastustajaksi tuli Liettuan Evaldas Kuslevic. Kun ottelua oli käyty minuutti, tuomari julisti Körkölle wazarin pistesuorituksen hieman epäselvästä tilanteesta. Puoli minuuttia myöhemmin Körkkö sitoi Kuslevicin pakettiin ja päätti ottelun.

Körkön toisen ottelun vastustajaksi tuli Espanjan Adrian Nieto Chinarro. Ottelu eteni ilman pisteitä ja varoituksia jatkoajalle, jonka 11. sekunnilla Körkön erinomaiseen paikkaan tekemä käsikieppi ratkaisi ottelun ipponin arvoisesti.

Kolmanteen otteluunsa Körkkö sai vastustajakseen Ukrainan Vadym Chernovin. Körkkö aloitti terävästi ja otti wazarin suorituksen taiotoshillaan heti ottelun alussa. Chernov kuitenkin tasoitti hetkeä myöhemmin wazarin arvoisella uchimatallaan. Ottelu eteni jatkoajalle, jonka Körkkö aloitti aktiivisesti ajaen Chernoville varoituksen. Kun jatkoaikaa oli käyty vajaa minuutti, Chernov onnistui wazarin arvoisesti sodetsurikmigoshi-heitossaan. Näin Körkön tie turnauksessa nousi pystyyn saldona kaksi otteluvoittoa.

Luukas Sahan avausottelun vastustajaksi tuli Iso-Britannian Neil Macdonald. Saha aloitti ottelun aktiivisempana osapuolena ja sai ajettua britille ensimmäisen varoituksen, kun ottelua oli käyty vajaa puolitoista minuuttia. Macdonaldia varoitettiin toistamiseen vähän ottelun puolivälin jälkeen. Kun ottelua oli jäljellä minuutti, Saha onnistui wazarin arvoisesti jalkaheitossa rajatilanteessa. Ottelu päättyi 13 sekuntia ennen täyttä aikaa Macdonaldin kolmanteen varoitukseen.

Saha sai toiseen otteluunsa vastustajaksiin Kazakstanin Almas Galymovin. Ottelu alkoi tunnustellen ja molempia varoitettiin. Ottelun puolivälissä Saha onnistui viemään Galymovia jaloista wazarin arvoisesti. molemmat ottelijat ottivat vielä toiset varoitukset. 10 sekuntia ennen otteluajan päättymistä Galymov onnisti kataotoshissaan wazarin arvoisesti ja näin ratkaisu siirtyi jatkoajalla. Sitä ehdittiin käydä minuutti, kun Sahan aktiivisuus palkittiin ja Galymoville annettiin kolmas ja ottelun päättävä varoitus.

Kolmanteen otteluunsa Sahan vastustajaksi tuli Italian Carmine Maria Di Loreto. Ottelun alussa italialaista varoitettiin otteen pakoilusta. Kun ottelua oli käyty reilu minuutti, Di Loreto vei Sahaa wazarin arvoisesti käsivarsiheitollaan hieman helpon näköisesti. Molemmat ottelijat saivat vielä varoitukset ennen kuin Di Loreto rullasi käsivarsiheittonsa loppuun asti wazarin arvoisesti. Näin Sahankin turnaus päättyi saaliina kaksi otteluvoittoa.

Henri Määttä sai ainoaksi jääneeseen otteluunsa vastustajakseen Romanian Petr Zhukovin. Ottelu oli Zhukovin hallintaa ja Määttä keräsi varoituksia tasaiseen tahtiin niin, että varoitustili tuli täyteen, kun ottelua oli jäljellä minuutti.

Turnaus jatkuu sunnuntaina. Suomalaisista otteluvuoroon tulevat alle 81-kiloisissa Oskari Mäkinen ja yli 100-kiloisissa Martti Puumalainen.

Varsovan turnausta voi seurata Euroopan Judoliiton verkkosivujen kautta osoitteessa www.eju.net

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa