Olympiaryhmä ja judo kiinnostivat mediaa

Parikymmentä toimittajaa ja kuvaajaa sai tiistaina lähikontaktin judoon ja Lontoon olympialaisiin matkaaviin suomalaisiin huippujudokoihin, Jaana Sundbergiin, Johanna Yliseen ja Valtteri Jokiseen. Takavuosien olympiajudokamme Annikka Mutasen juontamaan tapahtumaan antoivat oman panoksensa myös päävalmentaja Mika Mukkula ja aikuisten maajoukkueryhmien valmentaja Jaakko Saari.

Pajulahdessa pidetty mediatapaaminen antoi toimittajille ja kuvaajille pikakurssin kilpajudosta ja jokaisen urheilijan parhaista tekniikoista ja siitä taktiikasta, jolla kukin pyrkii etenemään olympiatatamilla aina palkintopallille asti. Valaistusta annettiin myös siitä, miten judo-ottelun pisteet annetaan ja miten monille vaikeaselkoinen pistemerkintä kääntyy ymmärrettäväksi.

Jotta tapahtuma ei olisi jäänyt pelkästään urheilijoiden näytökseen, tarjottiin mediaväelle mahdollisuus vetää judogin takki päälleen ja lähteä hallittuun lentoon olympiajudokan otteessa. Halukkaita kokeilijoita löytyi yllättävän paljon.

Fight Sportin  isokokoinen toimittaja Jani Mesikämmen asettui patjan eteen valmiina vietäväksi. Aluksia kaavailtiin, että Jaakko Saari isona kaverina olisi sopiva ”vastustaja”, mutta Mika Mukkula osoitti Valtteri Jokisen suuntaa. Näin saatiin hyvin esille judon toimivuus ja tekniikan hallitsemisen merkitys.

Reilusti päätä lyhyempi Valtsu valitsi heitoksi hidarieriseoinagen. Paksu patja oikein pomppasi, kun Mesikämmen tömähti sen pintaan.

-Oli todella mielenkiintoinen kokemus. Aika vauhdilla se heitto lähti. Tavallaan tiesin, mitä oli odotettavissa, mutta kyllä se nopeus yllätti. Mitään en ehtinyt ajatella, sanoi Mesikämmen, jolla ei ole kamppailulajikokemusta, vaikka kamppailu-urheilulehteen kirjoittaakin.  –Olen enemmänkin palloilulajien harrastaja.

Etelä-Suomen Sanomien kesäkuvaajalle Aliisa Piirlalle judo sen sijaan on viime syksystä lähtien ollut tuttu laji. Aliisa aloitti judon Tampereella ja nykyisin on vyötäisille on lupa laittaa oranssi vyö.

Aliisa kävi Jaana Sundbergin heitettävänä. –Vauhdikkaasti se heitto lähti ja oli ihan jees. Aika hyvin olin tietoinen, mitä oli odotettavissa, joten uskalsin lähteä heitettäväksi ja ihan mukavalta tuntui.

Suoraan tatamin pintaan hän ei olisi kylmiltään uskaltanut heitosta tulla, mutta hyvin lämmitelleenä sekin olisi varmasti käynyt päinsä.

Mediapäivän antia on nähtävissä jo tänä iltana Ylen urheiluruudussa.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa