Olympiafestivaalien ensimmäisenä kilpailupäivänä ei ylletty otteluvoittoihin

Ensimmäisenä kilpailupäivänä Nuorten Olympiafestivaalien judotatamilla nähtiin Pihla Salonen ja Erika Vauhkonen.

Alle 52-kiloisissa otellut Salonen kohtasi ensimmäisessä ottelussaan EM-hopeamitalistin, itävaltalaisen Anika Schichon. Salonen aloitti vahvasti ja hallitsi ottelua, sai itävaltalaisen kerran sidontaan josta tämä pakeni ja lähes onnistui jatkamaan tilanteen käsilukkoon, kunnes tilanne kääntyi ottelun puolivälissä: Schicho onnistui heitossaan ja päätti ottelun sidontaan. Itävaltalaisen hävittyä seuraavan ottelun Slovenian edustajalle suomalaisen tie kilpailuissa päättyi.

Alle 57-kiloisissa otellut Erika Vauhkonen otteli tiukan kamppailun isäntämaa Azerbaizanin edustajaa vastaan mutta koki tappion varoituksin. Azerbaizanilainen eteni lopulta semifinaaliin joten Vauhkonen jatkoi keräilyissä kohdaten Iso-Britannian Isobel Kitchenin. Vauhkonen ei päässyt ottelussa heittopaikkoihin ja Kitchen oli vahvempi varoituksin.

-Olen pettynyt otteluihini. En saanut kaikkea irti ja varoitukset harmittavat. Kun saan pettymyksen nieltyä niin hyvillä mielin kuitenkin eteenpäin, kommentoi Vauhkonen otteluitaan.

Suomalaisten osalta kilpailut jatkuvat perjantaina kun tatamille astuu alle 70-kiloisissa otteleva Lotta Vahe.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa