Kuvassa alle 100-kiloisten ottelussa Helsingin Jaakko Alli ja Tukholman Martin Pacek. Kuva: Benjamin Burvall

Nordic Capital Judo Challenge oli menestys

Viikonloppuna Tukholmassa järjestettiin toista kertaa Pohjoismaiden pääkaupunkien keskinäinen joukkuekilpailu. Tänä vuonna paikalla olivat joukkueet Suomesta, Norjasta ja isäntämaa Ruotsista. Voiton vei vauhdikkaassa finaalissa Tukholma Helsingin nenän edestä.

Sää suosi kisajärjestäjijä viikonloppuna, sillä ulkoilmaan Medborgarplatsenille rakennetut kaksi ottelualuetta paistattelivat miellyttävässä puolipilvisessä +24 asteessa. Järjestäjien arvion mukaan lauantai keräsi yhteensä vajaan neljä tuhatta silmäparia. Ilmaistapahtuma oli hienoa mainosta judolle usein näyttävin ipponein ja mattotilantein.

Joukkueen muodostivat B-nuorten tytöt ja pojat, A-nuorten tytöt ja pojat sekä aikuisissa naiset ja miehet. Suomen joukkue oli vielä hieman kohmeessa Osloa vastaan, mutta toi voiton lopulta kotiin. Silmillepistävän hienoa oli joukkueessa vallinnut hyvä henki ja kannustus yli joukkuerajojen. Arvokkaita hetkiä tulevaisuutta rakennettaessa.

Finaaliin Tukholma marssitti etenkin miesten puolella hurjaa menestystä kerenneen sakin. Joukkueessa oli mm. muutaman vuoden takainen Euroopan mestari Marcus Nyman, Martin Pacek ja Joakim Dvärby. Suomen B-nuoret antoivat suunnan koko finaalille ottaen ennakkoluulottamasti ja rohkeasti. Paikalle saapuneet suomalaiskannattajat saivat lisää hurrattavaa A-nuorten voittaessa useita matseja. Aikuisissa ei pystytty aivan samanlaiseen venymiseen etenkään miehissä ja lopulta yhteistuloksella voittajaksi julistettiin Tukholma hienon judojuhlan päätteeksi.

Suomalaistuomariosaamista edusti kilpailussa Mika Korpelainen, joka lähtee seuraavaksi veteraanien MM-kisoihin Amsterdamiin tuomitsemaan.

Käynnissä ovat keskustelut siitä, missä vuosien 2016 ja 2017 kilpailut pidetään. Helsinki on yksi mahdollisista kisajärjestäjistä.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa