Nina Koivumäki seitsemäs Saksan avoimissa

Pekingin olympialaisiin valmistautuvien judokoiden viimeinen kv. kilpailu pidetään viikonvaihteessa Saksan Braunschweigissa. Suomen Kiinaan matkaavien Nina Koivumäen (-57) ja Johanna Ylisen (-63) painoluokat käytiin eilen. Koivumäen sijoitukseksi tuli seitsemäs tila Ylisen jäädessä ilman otteluvoittoja eikä näin ollen sijoittunut.

Koivumäki aloitti sidontavoitolla Hollannin Dani Libosanista jatkaen upealla voitolla Saksan Miriam Garmatterista. Koivumäki pyöräytti saksalaista useita kertoja ns palomiehen pyörällä ja olkaheitolla.

”Olen todella iloinen että sain monilla eri heitoilla pisteitä. Tänne tulessa olin epävarma omien tekniikkojen toimivuudesta, mutta nyt omat tekniikat toimivat”, Nina Koivumäki iloitsi ottelunsa jälkeen.

Kolmannessa vastaan asteli painoluokan mattojudon valtias Itävallan Sabrina Filzmoser. Naiset taistelivat pystyssä tasapäisesti ja suomalainenkin oli vähällä onnistua heitossaan. Pisteetön, mutta värikäs ja tiukka ottelu meni jatkoajalle, jossa Filzmoser sai kuristuksensa onnistumaan.

Keräilyissä Koivumäki voitti ensin britti Kirstine Feenanin oman tekniikan toimiessa. ”Se ottelu oli hyvin hallinnassani”, Koivumäki kommentoi.

Viidennessä ottelussa voittoa tavoitteli myös Belgian tuttu ja neljä kertaa aikaisemmin Koivumäelle tappion kärsinyt Julie Bayens. Täysiaikaisen viisiminuuttisen jälkeen jatkoajalla Koivumäki hyökkäsi ja molemmat kaatuivat. Päätuomari näytti pisteet suomalaiselle, mutta kulmatuomarit muuttivat pisteet Bayensille.

”Nina kaatui pelkästään polvien varaan, ei siitä voi antaa pisteitä vastustajalle. Se oli täysin kyseenalainen tuomio, mutta tällaista arvostelu-urheilu on”, naisten päävalmentaja Mika Mukkula jyrisi.

”Se oli harmillinen tappio, mutta se pitää unohtaa ja keskittyä jatkoon. Vaikka sijoitus ei ollutkaan paras mahdollinen, niin olen tyytyväinen kuitenkin otteluihini. Sain tekniikkoja toimimaan ja se lupaa hyvää. Slovenian jälkeen mieli oli vähän maassa, mutta nyt olo on huomattavasti parempi. Jäämme leirille perjantaihin asti ja toivottavasti ei tule vammoja”, Nina Koivumäki sanoi.

Johanna Ylinen hävisi ensimmäisellä kierroksella Venäjän Vera Kovalille täysin pistein. ”Johanna teki kaksi yritystä ja Koval käänsi molemmista pisteet itselleen”, Mukkula kommentoi.

Keräilyissä vanha tuttu Ruotsin Maria Lindberg yllätti Ylisen palomiehenpyörällään ottelun puolen välin kohdalla.

”Olen tehnyt mitä ohjelmassa on ollut. Paikat ovat kunnossa ja leirillä pitää ottaa sen verran varovaisesti, ettei loukkaantumisia satu. Tulevia Pekingin vastustajia täällä oli matsaamassa muutamia ja paljon istui katsomossa. Vakoilua mekin harrastamme leirillä”, Johanna Ylinen kertoi.

Naisten valmentaja Mika Mukkula totesi kauden olleen pitkän, mutta antoisan. ”Vain Jaana Sundbergin jääminen ulos Pekingin koneesta harmittaa. Johannan ja Ninan kohdalla olen hyvin luottavainen. Nyt keskitymme hienosäätöön ja vastustajien analysointiin. Ensi viikon leiri on monessakin mielessä tärkeä.”

Braunschweig
Judon Saksan avoin
Matti Tieksola

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa