Nina Koivumäki ja Johanna Ylinen valittiin olympiajoukkueeseen

Suomen joukkueeseen Peking 2008 -kesäkisoihin nimettiin viisi urheilijaa; judokat Nina Koivumäki ja Johanna Ylinen, uimari Hanna-Maria Seppälä, uimahyppääjä Joona Puhakka ja tennispelaaja Jarkko Nieminen. Joulukuussa 2007 kisajoukkueeseen valittiin jo 15 urheilijaa, joten tällä hetkellä joukkueeseen on nimetty 20 urheilijaa. Valintoja tehdään vielä kahdesti; 20.5. ja 21.7.

”Valinnoissa jatketaan edelleen sitä linjaa, että saavutetut kiintiöpaikat käytetään. Judossa ja uimahypyissä olympiakarsinnat ovat jo päättyneet, joten on luontevaa sinetöidä urheilijoiden valinta jo tässä vaiheessa, jotta urheilijat voivat tehdä viime kuukausien suunnitelmat vain kisoja, ei lisänäyttöjen antamista varten”, toteaa valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola Nina Koivumäen, Johanna Ylisen ja Joona Puhakan valinnoista.

Jarkko Niemisen valinnasta Niemi-Nikkola jatkaa: ”Jarkko Niemisen asema tenniksen olympiarankingissa on niin korkea, että hän tulee saamaan olympiapaikan kesäkuun alussa, kun pisteiden keräämisen määräaika päättyy. Emme nähneet syytä siihen, että liiton valintaesitys olisi käsitelty vasta olympiarankingin päättymisen jälkeen, mikä olisi tarkoittanut valinnan siirtymistä heinäkuun viimeiseen valintakokoukseen.”

”Uinnissa Hanna-Maria Seppälä on ainoa A-rajoja uinut urheilija ja hänen valintansa on siten linjattujen periaatteiden mukainen. Viimeaikaiset vahvat näytöt sinetöivät valinnan jo tässä vaiheessa”, kertoo Niemi-Nikkola uinnin osalta, jossa paikat jaetaan tulosrajojen perusteella.

Urheilijoiden esittelyt nähtävillä Olympiakomitean nettisivujen alaisuuteen avattavilla Peking-kisasivuilla www.olympiakomitea.fi/pekingkisasivut 16.4. klo 17.30 alkaen.

Suomen Peking 2008 -joukkueeseen 16.4.2008 valitut urheilijat

Judo
Nina Koivumäki -57 kg
Johanna Ylinen -63 kg

Uinti
Hanna-Maria Seppälä

Uimahypyt
Joona Puhakka

Tennis
Jarkko Nieminen (olympiarankinglista sulkeutuu 9.6.)

Suomen Peking 2008 -joukkueeseen 19.12.2007 valitut urheilijat

Ammunta
Hanna Etula (kivääri)
Juha Hirvi (kivääri)
Henri Häkkinen (kivääri)
Marjo Yli-Kiikka (kivääri)
Kai Jahnsson (pistooli)
Mira Nevansuu (pistooli)
Marjut Heinonen (skeet)
Satu Mäkelä-Nummela (trap)

Paini
Jarkko Ala-Huikku (kreikkalais-roomalainen, sarja 60 kg)

Soutu
Minna Nieminen (kevyt pariairokaksikko 2000 m)
Sanna Stén (kevyt pariairokaksikko 2000 m)
Varalla: Ilona Hiltunen

Yleisurheilu
Tero Pitkämäki (keihäs)
Janne Holmén (maraton)
Antti Kempas (kävely)
Jarkko Kinnunen (kävely)

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa