Niko-Tapio Niemelälle pronssia European Cupissa Boråsissa

Niko-Tapio Niemelä oli pronssimitalillaan tämänvuotisen European Cup –turnaussarjaan kuuluvan Swedish Openin paras suomalainen viikonloppuna Boråsissa. Muiden suomalaisten oli tyytyminen yksittäisiin otteluvoittoihin.

-Muuten hyvä päivä, mutta semifinaalissa vähän hölmöilin ja lähdin turhaan ryntäilemään. Kaveri rokotti heti. Nämä olivat ensimmäiset kansainvälisen tason otteluvoitot kesäisen polvivamman jälkeen. Nyt ollaan sitten palattu tälle tasolle, Niko-Tapio Niemelä kommentoi.

 

-Matsit kulki kokonaisuudessaan hyvin ja sain pidettyä etukäteen suunnitelluista taktiikoista hyvin kiinni. Viikon päästä Vantaalla Finnish Openissa sitten uudelleen. Sen jälkeen alkaa treenaus kohti talven olympiakarsintaturnauksia. Vauhtia lähdetään hakemaan Ranskasta parin viikon leiriltä joulukuussa, hyväntuulinen Niemelä kertoo.

 

Alle 66-kiloisissa Niko-Tapio Niemelä aloitti vakuuttavasti Ruotsin Charles Haddadia vastaan. Avausottelua oli käyty kaksi minuuttia, kun Niemelä teki palomiehen pyörällään seitsemän pisteen suorituksen. Kun ottelua oli jäljellä minuutti, Niemelä paketoi Haddadin ottelun päättäneeseen sidontaan. Ottelu Niemelälle 10-0.

 

Toisessa ottelussa vastus oli tiukempi. Israelin Yan Vinogradov ajoi Niemelälle ensin kaksi varoitusta. Ottelun edetessä Vinogradov väsyi Niemelän painostaessa, ja israelilainen sai niin ikään kaksi varoitusta. Ottelu eteni jatkoajalle, jonka puolivälissä Niemelä jyräsi fyysisyydellään Vinogradovista 10 pistettä tuottaneen uchimata -jalkaheiton.

 

Paikasta välierään Niemelä kamppaili Belgian Jasper Lefeverea vastaan. Niemelä kuittasi Lefeveren heitto lonkkaheittoyrityksen ensin viiden pisteen ja lopulta kymmenen pisteen arvoisesti uranage –vastaheitollaan, kun ottelu oli puolivälissä.

 

Välieräotteluunsa Niemelä sai vastustajakseen Israelin Felix Michailovskin. Ottelun puolivälissä Michailovski sai Niemelän sidontaan, josta Niemelä pääsi pois. Sen jälkeen Niemelä jäi alla omasta heittoyrityksestään ja israelilainen sai viisi pistettä. Niemelän kova taaka-ajo kostautui, kun Michailovski pääsi yllättämään taaksepäin suuntautuneella jalkaheitollaan kymmenen pisteen arvoisesti. Näin ottelu israelilaiselle 10-0 ja Niemelä pronssiotteluun.

 

Pronssiottelussa vastassa oli Ranskan Farid Ben Ali. Ottelun alussa Niemelää varoitettiin passiivisuudesta, mutta sen jälkeen Niemelä pääsi otteluun hyvin mukaan. Kun ottelua oli jäljellä puolitoista minuuttia, Niemelä käänsi Ben Alin yrityksen edukseen ja runttasi ranskalaisen voimalla selälleen. Näin ottelu ja pronssi Niemelälle 10.0

 

Alle 63-kiloisissa Johanna Ylinen voitti avausottelussaan Puolan Dominika Blachin, mutta karsiutui keräilyotteluihin hävittyään seuraavan ottelunsa Espanjan Isabel Buchelle. Keräilyissa Ylinen kärsi tappion Saksan Stephanie Manfrashille.

 

Alle 60-kiloisissa Juho Reinvall karsiutui avausottelustaan. Ilman otteluvoittoja jäivät myös alle 73-kiloisissa otelleet Kalle Teivaala, Juho Nurminen ja Jarno Martikainen.

 

Lauantain otteluissa Satu Lehikoinen (57 kg) ja Tiia Suo-yrjö (52 kg) karsiutuivat yhdellä otteluvoitolla. Alle 52-kiloisissa Anni Ikälä karsiutui avausottelustaan Miesten alle 90-kiloisissa Jaakko Alli ja yli 100-kiloisissa Heikki Haapa-aho jäivät ilman otteluvoittoja.

 

Tulospalvelua saatavilla Euroopan liiton kotisivujen kautta www.eju.net

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa